Oraşele croate Porec şi Varazdin ar putea pierde găzduirea meciurilor din cadrul Campionatului Mondial de handbal masculin, competiţie la care va fi prezentă şi România, deoarece autorităţile locale refuză să participe la cofinanţarea organizării turneului final.

"Am primit acceptul preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), Hassan Moustafa, de a opera schimbări în ceea ce priveşte oraşele gazdă", a declarat directorul executiv al Federaţiei Croate de Handbal (HRS), Zoran Gobac, citat de ediţia on-line a cotidianului Jutarnji List.
El a precizat că a oferit autorităţilor din cele două oraşe termen până sâmbătă pentru a decide dacă participă la cofinanţarea competiţiei, contribuţia ridicându-se la circa 500.000 de euro de fiecare localitate. Oficialităţile din cele două oraşe şi-au motivat refuzul participării la finanţarea CM prin faptul că este vorba de noi cheltuieli impuse de federaţia croată, ce nu au fost cuprinse în bugetele locale.
Sâmbătă, Croaţia trebuie să prezinte federaţiei internaţionale lista oraşelor care vor găzdui meciuri din cadrul CM. Partidele ar trebui să se dispute în şapte oraşe, dar în cazul în care nu se va ajunge la un acord cu cele două localităţi, meciurile vor fi redistribuite către Zagreb şi Zadar.
Două noi săli de sport au fost construite la Porec şi Varazdin, investiţii de 16 milioane de euro, respectiv 27 milioane.
Echipa României face parte din Grupa A a turneului final, alături de Franţa, Ungaria, Slovacia, Argentina şi Australia. Elevii antrenorului Aihan Omer vor juca partidele din această grupă la Osijek. Turneul final al CM din Croaţia este programat între 16 şi 27 ianuarie 2009.