Roș-albaștrii puteau obține mai mult dacă nu evoluau temători timp de o oră, până la golul primit, cu o formație care, în acest moment, are doar un nume important, nu și o echipă pe măsură. Astfel, la capătul unei partide pe care a controlat-o autoritar în ultima sa treime, FC Bihor s-a întors acasă cu doar un punct deși le-ar fi putut obține pe toate trei.

Prima parte a meciului a fost una de uzură, cu puține ocazii de poartă. Cu toate acestea, FC Bihor a avut-o pe cea mai importantă care există în fotbal, adică lovitura de la 11 metri. În minutul 35, incisivul Răzvan Gunie a fost faultat în careu de către timișoreanul Aurel Vlaicu, iar arbitrul de centru a dictat lovitură de pedeapsă. Din păcate însă experimentatul Alex Sorian, deși l-a păcălit pe portar, a trimis pe lângă poartă.

Evoluție mult mai bună după pauză

În partea secundă, simțind că e o pâine bună de mâncat la Timișoara, Florin Farcaș, antrenorul roș-albaștrilor, l-a introdus în teren și pe Sergiu Jurj în atacul formației sale alături de Marius Hosu. În acest context presiunea orădenilor la poarta adversă a crescut dar, din păcate însă, scorul a fost deschis de către echipa gazdă. În minutul 60, Patrick Pașcalău a trimis spre poartă, iar Fabian Marincu, tânărul jucător al echipei timișorene, a deviat, înscriind pentru 1-0. Acela a fost momentul în care roș-albaștrii s-au trezit efectiv jucând cu totul altceva și supunând poarta adversă la un asediu. Iar când îți dorești suficient de mult se întâmplă să și primești. În minutul 72, la capătul unei centrări trimise de Ionuț Ban de pe partea dreaptă s-a aflat fundașul Sergiu Bactăr care a finalizat cu capul. Din păcate însă pentru portarul gazdelor Rareș Murariu a fost ultima fază a meciului la care a participat deoarece s-a accidentat lovindu-se de un coechipier. Din fericire pentru Poli, Robert Miklos, cel care i-a luat locul, a avut până la final câteva intervenții salvatoare astfel că tabela de marcaj a rămas nemodificată. Astfel s-a scris istoria unei partide în care FC Bihor putea obține mai mult pe terenul unei echipe care vine din Liga a II-a dar care nu este atât de speriat precum îi este numele.

„Am pierdut două puncte la acest joc”

„Pot spune că a fost un joc la discreţia noastră, mai ales în partea a doua, dar în prima parte a fost un joc de uzură, un joc în care am încercat să punem stăpânire pe joc. Ne-am dorit să dominăm mijlocul terenului, dar am făcut-o destul de ezitant. Ne-am creat câteva oportunităţi în prima repriză, am avut şi câteva momente de superiorităţi pe care nu am ştiut să le valorificăm, am scos şi acel penalty. Repriza a doua a fost însă clar a noastră, cu dominare clară, chiar dacă am luat un gol, pe o lipsă de nesincronizare şi responsabilitate a jocului în banda stângă. Ne-au surprins, am luat gol, dar apoi cred că a fost o singură echipă pe teren, care a dominat clar, autoritar, a doua repriză, cu multe ocazii, dar nu am reuşit să marcăm şi, astfel, rezultatul a fost egal. Sigur, suntem şi mulţumiţi de rezultatul obţinut, 1-1. Am scos totuşi un punct în deplasare, dar, sunt şi nemulţumit de lipsa de concentrare şi de responsabilitate în joc şi nu în ultimul rând sunt un pic nemulţumit de unii jucători experimentaţi, care trebuia să dea un pic mai mult de echilibru şi de consistenţă în joc”, a declarat, la finalul partidei, Florin Farcaș, antrenorul principal al FC Bihor. „Consider că am pierdut două puncte la acest joc, dar portarul lor de rezervă, care a intrat în minutul 75, s-a remarcat din plin. Rămânem însă neînvinşi pe primul loc şi mergem mai departe”, a spus, la rândul său, George Tătar, preşedintele clubului orădean.

În etapa viitoare, FC Bihor (locul I) va juca pe teren propriu, sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 17.00, cu CS Socodor, a 5-a clasată.

Poli Timişoara: R. Murariu (min. 75 R. Miklos) - R. Curescu (min. 77 D. Roșu), Cr. Bocşan, Huminic (min. 17 A. Vlaicu), C. Taub - F. Marincu (min. 65 D. Ciurel), Pureca, I. Rotariu, P. Paşcalău (min. 65 Avramescu), V. Prună şi D. Olariu. Antrenor: Paul Codrea

FC Bihor: M. Pînzariu - C. Jurj, Sg. Bactăr, R. Farcaș, Al. Stoian - R. Gunie, B. Vasile (min. 65 V. Calugher) - Fl. Chitaș (min. 46 I. Ban), Al. Sorian (min. 46 Sg. Jurj), A. Moga (min. 65 A. Chindlea) - M. Hosu. Antrenor. Florin Farcaș