Cu 20 de înfrângeri suferite în tot atâtea partide, handbaliștii orădeni vor încerca să produca surpriza la Timișoara, cu Poli, într-o partidă contând pentru etapa a 21-a din Liga Națională care se va desfășura sâmbătă, de la ora 16.00, în Sala Constantin Jude.

Este bine știut faptul că prestația sub așteptări a orădenilor în actualul sezon competițional are drept principală cauză încropirea echipei pe ultima sută de metri înaintea începerii competiției. Acest fapt împreună cu finanțarea modestă pentru acest eșalon au condus către bilanțul rușinos pe care îl au bihorenii în prezent. CSM Oradea, ultima clasată (locul 14), vine după un eșec clar, 42-32, suferit în deplasare, pe terenul echipei HC Buzău, a 9-a clasată. În același timp, Politehnica Timișoara a fost învinsă la rândul ei, scor 42-37, în deplasare, de Steaua București, formația de pe locul al 4-lea. Dacă parcursul orădenilor este bine cunoscut, timișorenii nu au nici ei un sezon prea reușit clasându-se pe un loc de baraj (locul 12 din 14) în acest moment. Totuși, Poli a contabilizat 6 victorii și un rezultat de egalitate în cele 20 de etape disputate față de Oradea care are doar eșecuri pe linie. În meciul tur, la Arena Antonio Alexe, bănățenii s-au impus 33-30 la finele unei partide în care gazdele conduceau la pauză cu 14-10. CSM Oradea l-a pierdut pentru tot restul sezonului pe Emilian Turcu. Acesta a suferit o accidentare la genunchi, fiind diagnosticat cu ruptură de ligament încrucișat anterior. El a fost supus unei intervenții chirurgicale și va absenta pentru o perioadă de cel puțin șase luni.

„Satelitul” caută revanșa cu Potaissa II

Într-o altă ordine de idei, echipa „satelit”, penultima clasată (locul 4) în Seria D a Playoff-ului Tineret din Divizia A, se va afla la rândul ei în competiție, duminică, de la ora 14.00, la Arena Antonio Alexe acolo unde va primi replica formației Potaissa Turda II, echipa de pe locul al 3-lea în aceeași serie, într-o partidă contând pentru etapa a 6-a. Orădenii au un bilanț de un succes și 3 eșecuri până la acest moment în timp ce echipa din Turda are 2 victorii și tot atâtea înfrângeri. În meciul tur, Potaissa s-a impus la Turda cu scorul de 39-28 (24-19).