Federația Română de Baschet a analizat răspunsurile cluburilor din Liga Naţională  și a hotărât să prelungească perioada de suspendare a competițiilor până la încheierea stării de urgența pe teritoriul României. În aceste condiţii, grupările din primul eşalon, între care şi CSM Oradea, a dat liber jucătorilor săi, mai ales pe perioada stării de urgenţă sunt interzise.

Componenții echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea au fost lăsați acasă la sfârşitul săptămânii trecute, inclusiv cei străini.  Ultimul plecat a fost  Aaron Broussard, caree a avut programată plecarea spre Statele Unite ale Americii, împreună cu familia sa, în cursul zilei de ieri. "Conducerea CSM Oradea, de comun acord cu jucătorii, a luat această decizie datorită restricțiilor de călătorie impuse de majoritatea țărilor din care provin sportivii respectivi. Un exemplu în acest sens este informarea făcută de autoritățile americane, care au anunțat cetățenii SUA aflați în afara granițelor acestei țări să se întoarcă acasă cu efect imediat. Toți jucătorii și membri ai staff-ului tehnic de la CSM CSU Oradea rămân la dispoziția clubului, urmând a se demara procedura de revenire în România a acestora după ce autoritățile române și cele din țările de proveniență ale sportivilor vor anunța că situația pandemiei de coronavirus este sub control și nu mai există riscuri, respectiv în măsura în care se va stabili reluarea Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/2020", se menţionează într-un comunicat al clubului orădean.

În altă ordine de idei, forul românesc de baschet a mai decis amânarea Adunării Generale Ordinare, convocată inițial pentru data de 14 aprilie, pentru o data ulterioară, care va fi aprobata de Consiliul Director al FRB.