Echipa de volei feminin pregătită de Mariana Szabo Alexi a reuşit să spargă pronosticurile, reuşind să ocupe unul dintre cele două locuri promovabile în prima divizie la capătul turneului care s-a desfăşurat la Galaţi. Astfel, după două succese şi o înfrângere, CSU Oradea şi-a asigurat dreptul de a juca pe prima scenă a voleiului feminin românesc.

 

Nu multă lume credita echipa de volei feminin cu şanse de promovare înaintea turneului găzduit de CSU Galaţi. Inclusiv staff-ul tehnic nu era foarte optimist în această privinţă. Cu toate acestea, după cum declara la plecare antrenoarea Mariana Szabo Alexi, faptul că elevele sale vor juca fără niciun fel de presiune, neavând un obiectiv în această fază a competiţiei, ar putea face diferenţa şi chiar a făcut-o. La turneul disputat la Galaţi, CSU din localitate şi FC Argeş erau principalele favorite, în timp ce Rapid Bucureşti şi CSU Oradea porneau cu şansa a doua. Gazdele şi-au confirmat statutul, în timp ce orădencele au reuşit să producă surpriza. Aceasta s-a născut încă de la primul joc pe care CSU l-a câştigat cu 3-0 (26-24, 25-22, 26-24) în faţa lui FC Argeş, formaţie care câştigase clar Seria Vest a Diviziei A2, campionat din care şi orădencele făcuseră parte. A urmat înfrângerea 1-3 (25-14, 20-25,16-25,14-25) scontată în faţa gazdelor de la CSU Galaţi şi apoi meciul de „care pe care” cu Rapid Bucureşti. A fost un joc de mare luptă încheiat după 5 seturi. Bihorencele s-au impus cu 3-2 (20-25, 23-25, 28-26, 25-19, 15-11). După cum o arată şi scorul, meciul s-a desfăşurat după un scenariu interzis cardiacilor. Bucureştencele au început excelent, câştigând primele două seturi. Setul al treilea, cel care le putea aduce promovarea, a avut nevoie de prelungiri. Acestea au fost câştigate 28-26 de către orădence. Setul patru a fost adjudecat clar de către CSU, în timp ce setul decisiv s-a încheiat la 4 puncte în favioarea fetelor pregătite de Mariana Szabo Alexi. Cealaltă formaţie promovată este CSU Galaţi, care a obţinut trei succese din tot atâtea posibile.

 

Ce se va întâmpla în viitorul sezon?

Aşadar, rezultat de excepţie pentru o formaţie cu resurse financiare limitate care, la fel ca echipa de handbal masculin, trebuie să caute bugetul necesar pentru a activa în primul eşalon, unde ar urma să dea piept cu o formaţie precum Volei Alba Blaj, finalista Ligii Campionilor din acest an. Diferenţa valorică dintre Divizia A1 şi cele două serii din Divizia A2 este uriaşă.

CSU Oradea: Iuliana Fîcă (căpitan), Maria Radu Fîcă, Anca Pașca, Roxana Haidu, Daiana Adamcsik, Giulia Blaj, Andreea Maxim, Andreea Măran, Alexandra Breban, Mădălina Pura, Flavia Chiș, Antonia Rizea, Alexandra Bikfalvi, Bianca Suciu, Atena Petrescu şi Anamaria Pintea.

Antrenoare: Mariana Szabo Alexi.

Manager: Paul Szabo Alexi.