Lotul național al României a dominat Campionatul Mondial de Kempo, desfășurat săptămâna trecută în Antalya (Turcia). La bilanțul delegației tricolore au contribuit și patru sportivi de la Crișul Oradea, care au obținut opt medalii la competiția cu 900 de participanți din 56 de țări.

 

România (antrenor Amatto Zaharia, care este și președintele Federației Române de Kempo) s-a clasat pe locul 1 în clasamentul general, urmată de Turcia și Tunisia.

Orădenii au fost însoțiți în Turcia de antrenorul de la Crișul Oradea, Romeo Tulkos.

Titlul de campioni mondial l-au obținut Daniel Răzvan Cotuț, la semi-kempo seniori -80 kg, și David Sferle la semi-kempo seniori +95 kg. În postura de vicecampioni s-au aflat șase sportivi de la Crișul, David Sferle la knockdown seniori +95 kg, Karina Mihuța la submission junioare -60 kg, semi-kempo junioare -60 kg și full-kempo junioare -60 kg și Denisa Andrada Cotuț la semi-kempo senioare -60 kg și full-kempo senioare -60 kg.

    ”Acest Campionat Mondial a fost de cel mai ridicat nivel din ultimii ani. Au fost prezente 56 țări cu peste 900 sportivi. Cele două medalii de aur și șase de argint sunt rezultatul unei munci grele de durată. Urmează perioada de recuperare, vom trage concluziile tehnice și în curând începem pregătirea pentru Campionatul European. Desigur sunt rezultate foarte bune, iar obiectivul pe care ni l-am propus a fost indeplinit, aș spune chiar peste așteptări. Răzvan Cotuț a câștigat poate cea mai grea categorie la semi-kempo, o grilă cu 16 sportivi, învingând in finală cu un scor foarte strâns, un sportiv din echipa națională a Portugaliei”, a comentat antrenorul Romeo Tulkos.

La pregătirea sportivilor a contribuit și Ioana Hanaș pentru secțiunea de submission, la care Karina Mihuța s-a clasat pe poziția secundă.