Vremurile când turneele de tenis de câmp rezervate copiilor şi juniorilor atrăgeau sute de participanţi sunt demult apuse. Numărul mare de concursuri programate concomitent, scăderea numărului de practicanţi al unui sport costisitor au făcut ca la întreceri să participe câteva zeci de tenismeni.

La fel stau lucrurile şi în cazul turneului naţional de categoria I Trofeul Damaco, organizat la baza de tenis CS Sănătatea în perioada 21-23 iulie.

Iniţial s-au înscris 70 de concurenți, dar ulterior s-au retras 15, care au preferat să plece la un alt turneu din această zonă a țării. „Este regretabil că federația acceptă organizarea concomitentă de turnee similare în județe învecinate, ceea ce duce la scăderea numărului de participanți. Cine are de câștigat din această situație? Cu ani în urmă, aveam peste 200 de concurenți la un turneu”, consideră Iosif Kovacs, administratorul bazei Sănătatea. Şi susținătorul financiar al turneului, Mircea Maier, deplânge scăderea numărului de participanţi. „Este o situație foarte neplăcută. Ne străduim să facem ceva pentru tenis, dar nu prea este pentru cine. Acest trend, al scăderii continue a numărului de concurenți, ar trebui stopat, măcar aici, pe plan local. Am mărit și fondul de premiere al turneului. Din păcate, numărul celor care practică tenisul sau alte sporturi este tot mai redus”, este de părere Mircea Maier.

Turneul, organizat de CS Sănătatea (administratori Dorina și Iosif Kovacs), în parteneriat cu grupul de firme Damaco Eurocasa (patron Mircea Maier, director de marketing Florin Mudura), a ajuns la ediţia 16. Primele 14 au avut loc la fosta bază sportivă CS Voința, iar după închiderea acesteia, concursul s-a mutat la CS Sănătatea.

Categoriile de concurs sunt 10,12, 14 și 16 ani, respectiv dublu 14 ani, feminin și masculin. Bugetul se ridică la suma de 8.000 lei.

Meciurile se vor desfășura pe cele șapte terenuri de zgură ale CS Sănătatea, cu mingi Head, iar arbitrul principal fi Gheorghe Schipor (Timișoara).