Terenurile de tenis de câmp din incinta Bazei Sportive „Antonio Alexe” au găzduit, pe parcursul săptămânii trecute, Campionatele Naționale dedicate categoriei de vârstă U18. Deși cotată cu șansa a treia, orădeanca Patricia Goina s-a impus în proba feminină de simplu devenind astfel campioană națională.

Un singur set a cedat Patricia Goina, sportivă legitimată la CSM Oradea, în drumul său spre trofeu și acela în finală împotriva favorite numărul 2. În drumul său spre titlul de campionă, Patricia a trecut de următoarele sportive aflate pe tabloul principal de 32: de Maria Butusina cu 6/0, 6/2, în turul I, de Sofia Bărbulescu, cu 6/2, 6/0, în turul al doilea, de Crissy Tudora, scor 6/0, 6/2, în turul al treilea, de Carmen Herea (cap de serie nr. 1), scor 6/4, 6/0, în semifinale, și de Elena Bertea (cap de serie nr. 2), scor 6-0, 1-6, 6-3, în finală. Patricia și-a mai trecut în palmares, alături de Floriana Popovici, titlul de vicecampioană națională în proba de dublu a aceleiași categorii de vârstă. Ele au fost învinse în finala turneului de către perechea Carmen Herea - Anastasia Safta, de la ACS Tennis Team București. Finala s-a încheiatcu scorul de 6-1, 2-6, 8-10 în favoarea bucureștencelor. Cea de-a treia medalie orădeană din cadrul acestei competiții a fost cucerită de Zoltan Christian Teszari (CSM Oradea) care, alături de Eric David Verdeș, de la CS Winner Tenis Club, s-au calificat în finala masculină de dublu. Din păcate însă aceștia nu s-au putut prezenta la ultimul act astfel că au obținut doar medaliile de argint ale acestei probe. De menționat că ei au avansat în ultimul act fără să piardă vreun set în această întrecere. În competiția masculină de simplu, CSM Oradea a avut trei reprezentanți. Cel mai bun rezultat l-a obținut Philip Kamara, acesta atingând faza sferturilor de finală.

 

Giulia Popa, vicecampioană națională la U14

Un alt rezultat notabil înregistat de către o reprezentantă a CSM Oradea a fost argintul categoriei de vârstă U14 pe care Giulia Popa l-a cucerit la Campionatele Naționale ale acestei categorii de vârstă care s-au desfășurat în Capitală. Aflată pe tabloul principal de 32 de jucătoare, cele mai bune din țară la această categorie de vârstă, Giulia a pornit competiția din postura de favorită numărul 3. Până în ultimul act al întrecerii, reprezentanta CSM Oradea nu a cedat niciun set având următorul parcurs: 6-1, 6-0 cu Anastasia Munteanu, în turul I, 6-1, 6-4 cu Sara Maria Dragnea în turul al doilea, 6-4, 6-2 în sferturile de finală cu Carla Maria Nedeloni, 6-3, 6-1 în semifinale cu Alexia Tatu (cap de serie numărul 1), și 7-6, 6-7, 3-6 în finală, cu Maia Ilinca Burcescu (cap de serie numărul 2). Giulia va face 13 ani abia în luna noiembrie astfel că rezultatul său este remarcabil. Popa se situează pe locul al 3-lea, cu un total de 9.235 puncte acumulate, în ierarhia națională FRT la categoria U14 Feminin.