Clubul orădean de taekwon-do condus de către Andreea Ganea a organizat recent, în localitatea Borş, Open-ul Internaţional al României. Întrecerea a adunat la start 150 de sportivi din 6 ţări.

În cadrul evenimentului desfăşurat în sala de sport din Borş, care a fost onorat cu prezenţa de către Ruggiero Lanotte, vicepreşedintele Federaţiei Europene de Taekwon-do, au fost prezenţi luptători din state precum Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Italia, Tadjikistan, Ungaria şi România. Au existat mai multe categorii în cadrul concursului: tull (exerciţii de fomă), luptă şi tehnici speciale. Clubul orădean a obţinut 6 clasări pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, 9 pe locul al doilea şi 6 pe locul al treilea, bilanţ care a dus Kin Do-Lions pe locul al doilea în clasamentul general cu 76 de puncte. Pe prima poziţie în ierarhia generală a cluburilor s-a clasat ITF Timişoara cu 92 de puncte.

Rezultatele înregistrate de sportivii King Do-Lions: Denisa Cotuţ – loc I la luptă -64kg şi locul II la tull 1 DAN şi tehnici speciale, Răzvan Cotuţ – locul II la tull 1DAN şi locul III la luptă -60kg şi tehnici speciale juniori, David Sferle – locul I la luptă juniori +75kg şi luptă seniori +92 kg, Karina Mihuţa – locul I la luptă copii -55kg şi la tehnici speciale copii, respectiv locul II la tull 2-1 Gup, Patrick Irimuş – locul II la luptă copii -50kg şi locul III la tehnici speciale, Nicolae Pascu – locul II la luptă seniori +92 kg şi tehnici speciale, Cseros Szofia – locul II la luptă copii -25kg, Szabo Sergiu – locul I la tehnici speciale seniori şi locul III la luptă -85 kg, Dronca Andreas – locul II la luptă copii -60kg, David Boldea – locul III la luptă copii -35kg, Cziko Eric – locul III la tull copii 8Gup.

„Rezultate foarte bune”

„Am încheiat prima jumătate a anului competiţional cu realizarea obiectivelor propuse. Open-ul Internaţional al României a fost o competiţie reuşită pentru noi cu toate că am avut doar 14 sportivi. Rezultatele echipei noastre au fost foarte bune. Numărul participanţilor într-adevar a fost mai mic decât în anul precedent când am avut peste 300 de sportivi din 14 ţări, însă trebuie să ţinem cont de faptul că la nivel internaţional s-au organizat în ultimele 5 săptămâni patru competiţii“, a declarat Romeo Tulkos, antrenorul principal al echipei.

Trei sportivi au avansat în grad

Într-o altă ordine de idei, la o zi după terminarea concursului, trei sportivi de la King Do-Lions au susţinut un examen în urma căruia au fost avansaţi în grad. Examinarea a fost ţinută de către master Mircea Muntean (7 DAN). Cei trei luptători sunt Szabo Sergiu (la 3DAN), Karina Mihuţa şi Magyar Zsolt (ambii la centura neagră 1DAN).