Adrian Botici, profesor de matematică şi director al Şcolii Gimnaziale Luncşoara (comuna Auşeu), a obţinut, prin intermediul Asociaţiei „Luncşoara Bihorului”, o finanţare în valoare de 33.000 euro de la UEFA prin intermediul Programului „UEFA Foundation for Children”. Terenul de minifotbal va fi construit până la finele lunii august.

Primul teren de minifotbal construit cu ajutorul banilor de la UEFA va fi amplasat în localitatea bihoreană Luncşoara unde profesorul Adrian Botici s-a implicat şi, în cele din urmă, a reuşit să obţină această finanţare. Proiectul „UEFA Foundation for Children” prevede construirea a 32 de terenuri de fotbal. Finanţarea obţinută de Asociaţia „Luncşoara Bihorului” este chiar cap de listă în cadrul acestui program. „Forul continental, sub egida fundației pe care o patronează, UEFA Foundation for Children, a susținut construirea a 32 de terenuri. Am avut bucuria să fim chiar primii pe această listă”, a declarat profesorul Adrian Botici, directorul Şcolii Gimnaziale Luncşoara. Terenul de minifotbal acoperit cu gazon sintetic va fi amplasat în curtea şcolii din Luncşoara. Finanţarea totală pentru finalizarea acestui proiect se ridică undeva în jurul sumei de 50.000 euro. Cum rezultă o diferenţă de aproximativ 17.000 de euro, aceasta urmează a fi suportată, cel mai probabil, de către Federaţia Română de Fotbal. „FRF și AJF Bihor agreează și susțin acest proiect superb în beneficiul copiilor din zonă. Aveți convingerea că și forul fotbalistic românesc va veni în sprijinul realizării acestui proiect ambițios, completând astfel suma finanțată de fundația UEFA”, a precizat Radu Bitea, președintele AJF Bihor.

 

Finalizat până la sfârşitul lui august

Terenul va fi construit, în perioada imediat următoare, de către firma orădeană Timovladian Aqua Parc, o societate comercială cu o vastă experiență în domeniu. „Terenul va avea dimensiunile standard pentru minifotbal, 42x22 metri, va beneficia de gazon sintetic omologat FIFA și de instalație de nocturnă. Din punctul nostru de vedere, edificiul sportiv va fi gata până la finele lunii august”, a declarat Spiridon Baltsavias, patronul firmei constructoare. La desăvârşirea acestui proiect va contribui şi Primăria Auşeu care îşi doreşte să construiască o zonă de agrement în imediata vecinătate a terenului. „Categoric vom susține, cu tot ce ne stă în putință, această inițiativă. Dorim să construim, în preajma terenului, o zonă de agrement, în consonanță cu peisajul sportiv al locației, dar și cu peisajul mirific de la Luncșoara”, a declarat Mitică-Florentin Lazăr, primarul comunei Auşeu. Reprezentanții fundației forului continental au anunțat că vor veni la recepția sau (și) la inaugurarea terenului destinat copiilor din școală și tinerilor din zonă.