Evident, voleiul șteian, unul cu o tradiție bogată la nivel național în trecutul nu prea îndepărtat, trăiește din nou satisfacția de a fi „așezat” la loc de cinste pe harta sportului național.

După calificarea la semifinalele pe țară a echipelor CSȘ „Avram Iancu” Ștei din cadrul Diviziei Speranțe Feminin, Diviziei Speranțe Masculin, Diviziei Minivolei Masculin, iată, și elevii-sportivi care au participat la această disciplină la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) au reușit performanța să devină campioni județeni la volei, fapt care le conferă dreptul de a participa la etapa zonală (interjudețeană), pentru a se califica la turneul final național.

Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei

Etapa județeană a ONSȘ la volei licee s-a desfășurat, în organizarea Inspectoratului Școlar Județean Bihor,  vineri, 8 martie, la Colegiu Național „Samuil Vulcan” Beiuș, atât la fete cât și la băieți. La volei băieți au concurat reprezentantele Colegiului Național „Avram Iancu”Ștei, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea și Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș. Voleibaliștii șteieni de la CN „Avram Iancu” au câștigat ambele partide disputate, cu același scor, 2-0, devenind campioni a județului Bihor. Este o performanță demnă de apreciat a echipei antrenată de prof. Emanuel Coroiu dacă luăm în calcul că majoritatea voleibaliștilor sunt elevi în clasa a noua, iar datorită acestui aspect putem afirma, fără teama de a greși, că viitorul „sună” bine pentru viitoarele confruntări, din anii ce urmează.Lotul pe care îl are la dispoziție Emanuel Coroiu este următorul: Ionuț George Voiț, Emanuel Rusu (ambii în clasa a IX-a A), Cristian Narcis Dume (IX-B), Bogdan Mihai Ile, Bogdan Bejan, Marius Ionuț Chinde (IX-C), Antonio Cătălin Simedre (XII-C), Răzvan Bejan (XII-B). Tinerii voleibaliști șteieni vor reprezenta Bihorul la etapa Zonală la Volei Licee Băieți, urban-ruraL, ce se va disputa vineri, 15 martie, la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, unde vor întâlni campioanele județelor Maramureș și Sălaj.

Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei

Etapa județeană a ONSȘ la volei, ciclu gimnazial, s-a desfășurat, în organizarea IȘJ Bihor, joi, 7 martie, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea unde, la volei fete, au concurat echipele de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, Liceul Greco- Catolic „Iuliu Maniu” Oradea, Liceul „Arany Janos” Salonta, Școala Gimnazială Nr.1 Remetea. Tinerele voleibaliste șteience au învins toate adversarele cu același scor, 2-0, devenind campioanele județului Bihor și vor reprezenta județul nostru la etapa zonală (interjudețeană), pentru a se califica la turneul final național. Prof. Raluca Jude are la dispoziție următorul lot: Antonia Țurcaș, Anamaria Mândru (ambele în clasa a V-a), Mălina Creț, Diana Micula, Oana Tomșe, Alexia Bota, Giulia Chirodea, Denisa Ciura (VII), Larisa Cuc, Bianca Fundiur (VIII). Bihorencele vor juca etapa zonală tot la Zalău, la începutul lunii aprilie.

Condiții bune de pregătire și participare

Cele două echipe, proaspăt campioane județene, vor beneficia de tot sprijinul conducerilor instituțiilor de învățământ din care fac parte, pentru a le reprezenta așa cum se cuvine. Un aport substanțial vor primi cele două echipe și din partea autorităților locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, mari iubitori de sport, care întotdeauna au fost aproape de doleanțele sportivilor, indiferent de ramura la care participă. Iată, așadar, primăvara aceasta a adus o „pată de culoare” cu nuanță de perfornanță în voleiul șteian care face multă cinste, încă o dată, acestei discipline sportive atât de iubită la poalele Munților Apuseni.