Proaspăt câștigător al concursului pentru ocuparea postului de director al Clubului Sportiv BIHORUL Beiuș, Silviu Odobasianu s-a aflat printre cei 17 jucători prezenți marți, 25 ianuarie, la reunirea lotului echipei de fotbal locale. Sub comanda profesorului Vlad Silaghi, fotbaliștii beiușeni au reluat pregătirile, acestea urmând să se desfășoare la baza proprie.

După cum preciza antrenorul principal Vlad Silaghi, stafful tehnic rămâne același din tur, interlocutorul nostru urmând să fie secondat de antrenorii grupelor de juniori și copii Marinel Rusu și George Ciobriș, precum și de Silviu Odobasianu, ca antrenor cu portarii.

Referindu-se la modificările survenite în lotul beiușenilor, antrenorul Silaghi a anunțat întinerirea acestuia prin cooptarea a nu mai puțin de șapte juniori din pepiniera proprie, în timp ce nou-veniții sunt tot juniori: Vlad Degău, împrumutat de la RIPENSIA Timișoara și Andrei Gruie, de la CSO Ștei. În paralel, au fost reziliate contractele unor foști componenți ai echipei - Marian Fărcuț, Dan Bogdan și Cătălin Iștoc, Pentru echilibrarea lotului, e nevoie de încă un fundaș central, mai sublinia Vlad Silaghi.

Programul de pregătire va cuprinde câte patru antrenamente pe săptămână, iar în fiecare sâmbătă va avea loc câte un meci amical, în total șase, beiușenii urmând să evolueze în compania celor de la UNIVERSITATEA Oradea, CRIȘUL Aleșd (acasă și în deplasare), VIITORUL Borș, OLIMPIA Salonta și UNIREA Roșia.

 Cât privește obiectivul pentru retur, acesta este unul clar: „să ajungem cât mai în față, în primele trei echipe, să facem cinste acestui oraș și iubitorilor fotbalului din Beiuș”, declara antrenorul BIHORULUI.

După ce s-a antrenat cot la cot cu coechipierii, Silviu Odobasianu ne-a acordat un prim interviu în noua sa calitate, aceea de conducător al clubului sportiv beiușean. Ajuns la 33 de ani, Odo, cum îl știu suporterii echipei beiușene, a evoluat ca portar la mai multe echipe: ATLETIC CLUB Arad, PROGRESUL Gătaia, POLI II Timișoara și, bineînțeles, BIHORUL Beiuș, club la care a făcut primii pași în fotbal.

„Sunt bucuros că am ajuns să ocup această funcție în cadrul clubului unde mi-am petrecut mare parte din carieră - declara Odobasianu. Sunt conștient că vom avea foarte mult de muncă, dar sperăm ca încet, încet, să readucem Beiușul sportiv acolo unde îi este locul.

Pe termen scurt, trebuie să punem la punct tot ce înseamnă secțiile sportive și resursele umane, să împărțim clar atribuțiile și responsabilitățile, iar pe termen lung ne-am propus obiective generatoare de performanță. Trebuie să pornim de la bază, de la copii și juniori, care trebuie pregătiți sănătos, deoarece dacă ardem etapele, nu vom avea rezultatele dorite

Avem opt secții care au fost introduse în organigrama clubului prin hotărâre de Consiliul Local. Sperăm ca, în viitorul apropiat, să-și înceapă activitatea trei dintre acestea, powerlifting, handbal și baschet - unde avem și instructori, și antrenori specializați, fiindcă pentru a activa o secție este nevoie de antrenori cu licență în domeniu. Acestea se vor adăuga celor patru care funcționează în prezent: fotbal, karate, atletism și tenis. Odată cu finalizarea bazinului din incinta Complexului Sportiv „Francisc Matei”, vom activa și secția de înot.

Profesorul Rudi Kovacs, responsabilul cu secțiile sportive, a avut o discuție cu valorosul atlet Marcel Laza, care, fiind angrenat momentan și în alte proiecte, a cerut timp de gândire până în vară referitor la o eventuală colaborare. Cât privește viitoarele secții de handbal și baschet, se va face apel la profesorii de sport din zonă. În plus, dacă numărul de secții se va mări, probabil că va fi nevoie și de completarea organigramei cu posturi noi, cum ar fi cel de organizator de competiții, numai că se va ține cont și de bugetul clubului.

Înalta performanță pornește de la sportul de masă, chiar dacă nu toți practicanții sportului își doresc performanță, nu toți pot atinge acest nivel. În momentul de față, avem circa două sute de copii care activează în cadrul clubului și ne dorim ca în următorii patru ani să dublăm această cifră, adresându-ne copiilor din întreaga Depresiune a Beiușului.

Pentru a ne atinge obiectivele propuse, avem nevoie de o bază sportivă modernă. Bazinul de înot va fi, cu siguranță, un plus. Terenul de fotbal va intra curând într-un amplu proces de reabilitare. Reparațiile la sala de sport sunt în plină execuție. Referitor la terenurile de tenis, vor fi și acestea modernizate. Odată trecute în administrarea clubului, pe lângă obligația de întreținere a acestor spații, vor avea posibilitatea de a crește veniturile proprii”.

Întrebat despre o eventuală retragere din activitatea competițională, Odo a precizat că va continua să joace până când vreunul dintre juniori va putea face pasul spre postul de titular în poarta echipei de fotbal locale, după care va face pasul în spate, ocupându-se exclusiv de sarcinile ce derivă din funcția de director al Clubului Sportiv BIHORUL Beiuș.