La un an şi o lună după ce a preluat funcţia de preşedinte la CJA Bihor, Octavian Şovre a anunţat ieri că demisionează. Arbitrul FIFA i-a adus acest lucru la cunoştinţa preşedintelui AJF Bihor, Valer Vancea, şi a informat mass-media prin intermediul unui comunicat de presă.

Octavian Şovre a precizat că la baza deciziei sale au stat două motive. "Subsemnatul Şovre Octavian din Oradea, arbitru FIFA, având funcția de președinte al Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor, vă rog să îmi aprobați prezenta cerere de demisie începand cu data de 23.02.2017. Motivele demisiei mele sunt următoarele: domnul Liviu Codre, membru în Comitetul Executiv al AJF Bihor, a încercat de-a lungul mandatului meu diverse tertipuri de a influenţa negativ activitatea CJA Bihor, neavând succes. În cursul acestei săptămâni mi-a transmis prin diverși interpuși că luni, 27.02.2017, când sunt alegeri la AJF Bihor, mă va schimba de la șefia CJA Bihor. Acest fapt, care încalcă grav regulamentele în vigoare, l-am adus la cunoştinţa dumneavoastră, domnule preşedinte. Nu s-a luat nici o măsură în legătură cu această ingerință. În şedinţa Comitetului Executiv din 20 februarie 2017, dl Codre Liviu şi-a dovedit influenţa (vezi cazul Universitatea Oradea - Olimpia Salonta), constatând o stare de fapt în care un conducător de club are influenţa de a schimba hotărârea Comisiei de Disciplină şi a Comisiei de Apel,  hotărâre definitivă şi irevocabilă cu drept de atac numai la TAS. Având în vedere aspectele prezentate mai sus, care consider că nu sunt normale în desfăşurarea activităţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal, vă rog să luaţi în considerare prezenta cerere", se precizează în comunicat.

În replică, Liviu Codre şi-a expus punctul de vedere la acuzaţiile formulate de arbitrul FIFA. "Nu ştiu ce are cu mine, că eu nu am nimic cu el. Motivele sunt hilare. După ce nu a mai vrut să delege arbitri la meciurile amicale, în semn de protest probabil pentru că nu i-a fost validată candidatura la şefia AJF Bihor, am spus unui colaborator de-al său oare ce ar fi dacă echipele ar face front comun şi ar solicita schimbarea lui? Să-şi vadă de arbitrajul lui că nimeni nu s-a luat de el. Cum mi-am manifestat eu influenţa în Biroul Executiv în condiţiile în care amândoi am fost prezenţi la şedinţe? În cazul Universitatea comisiile nu au fost statutare şi după alegeri ar trebui ca ele să intre în legalitate", a afirmat oficialul Olimpiei Salonta.

Octavian Şovre şi-a manifestat intenţia de a candida pentru şefia AJF Bihor, dar Comisia de Validare i-a respins dosarul pe motiv că nu a îndeplinit condiţia de a conduce patru ani un club, asociaţie sau altă structură sportivă. Succesorul său va fi anunţat după alegerile programate luni, 27 februarie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.