Cele două trăgătoare legitimate la Clubul Sportiv Redpoint Oradea, participante la Cupa României la tir cu arcul, desfăşurată în acest weekend la Bucureşti, au urcat pe podiumul învingătorilor cu rezultate extrem de bune. Ada Luncan a fost surpriza competiţiei, cu un rezultat de nivel european.

 

Bernadett Haragos şi Ada Luncan au obţinut fiecare câte 636 de puncte după cele două runde de calificări pe distanţa de 50 de metri la categoria cadete compound. Un rezultat obişnuit pentru Bernadett dar foarte bun pentru Ada. Surprizele nu aveau însă să se termine aici: în eliminatorii şi finale, Ada Luncan trece de Bernadett Haragos cu 140 de puncte la 137, ajungând în finala mare. "140 de puncte din 150 posibile în eliminatorii, este un rezultat foarte bun, de nivel european, pentru categoria lor, iar Ada a furnizat tuturor o surpriză", spune conducerea clubului.

În finala pentru aur-argint, disputată cu Andreea Albu (CSS Unirea Iaşi), Ada Luncan a fost la un pas de locul I, fiind învinsă cu 138 la 135 de puncte abia în ultima serie, după ce condusese cu 4 puncte avans. Astfel, Ada Luncan a obţinut medalia de argint, iar Bernadett Haragos pe cea de bronz. Rezultatele C.S. Redpoint Oradea au fost posibile şi cu susţinerea Liceului Sanitar "Vasile Voiculescu", Banca Transilvania, Rivolto Cons, precum şi alte persoane cu suflet mare care au ales să rămînă anonime.

Cele două sportive au rămas în cantonament cu loturile naţionale, iar între 1 şi 7 august vor participa la Cupa Europeană de tineret care va avea loc la Bucureşti.