La mai bine de șase ani de la intrarea în faliment, clubul fanion de fotbal al județului revine în actualitate. Noul FC Bihor s-a reunit ieri la Stadionul Iuliu Bodola cu un lot preponderent format din juniori și cu un obiectiv minimal, de menținere în Liga a III-a!

 

18 juniori în lot!

La primul antrenament au fost prezenți 29 de jucători, dintre care 18 juniori! De altfel, promovarea jucătorilor tineri din cadrul centrului propriu constituie un obiectiv principal pentru staff-ul tehnic al ”roș-albaștrilor”, format din Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe. ”Ne dorim să formăm un lot competitiv pentru Liga a III-a. Avem o echipă foarte tânără, entuziastă, cu 18 juniori, și suntem conștienți că nu ne va fi ușor în noua stagiune cu atâția tineri și cu multe echipe care s-au întărit serios”, a afirmat antrenorul principal Florin Farcaș.

Din considerente financiare, de la echipă au plecat nu mai puțin de zece jucători în pauza competițională, dintre care șase titulari! Călin Jurj a ajuns la Poli Timişoara, Mark Kovacs, la Csikszereda Miercurea Ciuc, şi Florin Chitaş, la Minaur Baia Mare, Barabaş, Chiş-Toie, Marina, Cîrjan , Urbanovski, Adrian Popa şi Mihai Ion.

 

S-a întors golgeterul Hosu

Pe lista venirilor figurează portarul Eduard Nergheș (Luceafărul Oradea), mijlocașul Ionuț Ban (Lotus Băile Felix), atacantul Marius Hosu, revenit dintr-o ligă inferioară din Italia, Andrei Cătană (17 ani), de la Rapid București și Raul Clemeniuc, reîntors după o perioadă de împrumut la Aurul Brad. ”Ne-ar mai trebui cel puțin 2-3 jucători, iar dacă nu-i vom găsi, vom fi nevoiți să recurgem la improvizații”, susține antrenorul Florin Farcaș.

Lotul prezent la reunire: Radu Bob, Eduard Nergheș, Alex Cherman – portari; Răzvan Gunie, Darius Pop, Darius Petruș, Sebastian Oșvat, Daniel Stan, Alexandru Popa, David Lupșe, Loren Ioviță, Raul Clemeniuc, Andrei Gheorghiță, Mario Balint, Sebastian Bozsik, Răzvan Ardelean, Răzvan Săutiuț, George Cherman, Ianis Pop, Andrei Moga, Ionuț Ban, Andrei Chindlea, Marius Hosu, Constantin Roșu, Denis Șandro, Sergiu Jurj, Andrei Hosu, Andrei Cherman și Andrei Cătană – jucători de câmp.

 

Stranieri” din Italia

Cu echipa orădeană s-au antrenat, pentru menținerea tonusului fizic înainte de a pleca la echipele lor de club, și patru ”stranieri” bihoreni care evoluează la formații din Italia, internaționalul de tineret Ricardo Farcaș (Siena), internaționalii de juniori Patrik Gânțe (AS Roma), Luca Popa (Venezia) și Claudiu Micovschi (Avellino).

Până la startul campionatului, pe 27 august, FC Bihor va disputa o serie de meciuri amicale cu Olimpia 21 Satu Mare (23 iulie), Șoimii Lipova (30 iulie), Ghiroda (6 august), Gloria Cermei (10 august), Crișul Chișineu Criș (13 august), Crișul Sântandrei (16 august) și cu încă o echipă de Liga a IV-a pe 20 august. În următoarea perioadă va fi anunțat și noul conducător al clubului deorece Laurențiu Danșa nu va mai continua ca preșdinte. Cele două nume vehiculate pentru a-i lua locul sunt doi foști jucători ai FC Bihor, Sandor Kulcsar și Stelian Farcău.