Deşi se părea că echipa campioană va redeveni „locotenentul” orădenilor în Superliga Naţională de polo, după ce însuşi antrenorul Andrei Iosep anunţa restructurarea masivă a lotului de jucători, iată că Steaua rămâne superioară lui CSM Digi, cel puţin din punct de vedere financiar, din moment ce îi „suflă” unul dintre cei mai buni jucători. Internaţionalul Szabo Istvan va evolua în Capitală în sezonul viitor după ce oferta făcută de echipa campioană a fost net superioară celei primite la Oradea.

Steaua Bucureşti lasă impresia că şi în viitorul sezon va avea forţa necesară să îşi adjudece titlul de campioană câtă vreme are puterea financiară necesară pentru a-i prezenta o ofertă de nerefuzat unuia dintre cei mai buni jucători orădeni. Echipa din Capitală, prin intermediul antrenorului Andrei Iosep, anunţa imediat după câştigarea titlului de campioană că lotul de jucători va suferi o restructurare masivă, urmând a se renunţa la toţi jucătorii străini. Analizând informaţia, concluzia imediată era că bugetul pentru noul sezon competiţional va fi unul mult diminuat. Cu toate acestea, iată că „racolarea” lui Szabo Istvan demonstrează că, şi în acest context, bucureştenii sunt superiori financiar echipei din oraşul de pe Crişul Repede. Plecarea lui Szabo la Steaua are şi raţiuni sportive, poloistul fiind motivat de faptul că echipa campioană va evolua direct în grupele Ligii Campionilor, oportunitate puţin probabilă la Oradea câtă vreme CSM Digi trebuie să dispute tururi preliminare. O altă mutare surprinzătoare pe care a făcut-o Steaua a fost să-l transfere pe orădeanul Marius Ţic de la rivala Dinamo, un portar de valoare care s-a format ca sportiv la clubul Crişul. Aşadar, primele mutări interesante în Superliga Naţională de polo care deocamadată par să transmită că Steaua va continua să-şi păstreze hegemonia în întrecerea internă.

CSM Digi s-a reunit în efectiv redus

Într-o altă ordine de idei, echipa orădeană pregătită de Dorin Costrăş s-a reunit, în efectiv redus, aseară, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, în vederea pregătirii noului sezon competiţional. Primele noutăţi din echipa pregătită de Dorin Costrăş sunt jucătorul brazilian Gustavo Guimaraes şi Stefan Zivojinovic, portarul care îi va lua locul legendarului Gojko Pjetlovic, transferat la o echipă din Serbia. Nici ceilalţi doi străini pe care Oradea i-a avut în sezonul trecut nu se vor mai regăsi în lotul echipei pentru viitoarea ediţie de campionat. Este vorba despre spaniolul Marc Roca şi olandezul Jesse Koopman. Cum CSM Digi şi-a propus o participare onorabilă în cupele europene, este de aşteptat ca în cel mai scurt timp lotul să mai fie completat şi cu alţi poloişti de valoare şi în condiţiile date nu ar fi surprinzător ca numărul acestora să fie chiar mai mare decât în campionatul trecut.