O veste bună pentru practicanţii sporturilor de masă. Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) au ajuns la un acord în privinţa testelor rapide Covid-19, care vor putea fi folosite de sportivii amatori  în competiţiile interne!

Acesta ar fi un prim pas către începerea unor competiţii de seniori şi juvenile, chiar dacă ne aflăm într-o perioadă în care de regulă campionatele se apropiau de final...  Testele rapide Covid-19 au un preţ de zece ori mai scăzut decât cele PCR, găsindu-se în farmacii de la 25 de lei în sus. Rămâne de văzut câte echipe îşi vor permite acest cost, în condiţiile în care resursele financiare au scăzut substanţial în perioada pandemiei de Covid-19.

"Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecţia de antigen pentru sportivi. Ordinul comun nr.197/462/2021 urmează să fie publicat în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial al României, Partea I, urmând ca la data publicării şi a intrării sale în vigoare să se abroge Ordinul ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 1.219/1.634/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 872 din 24 septembrie 2020", informează MTS pe pagina sa oficială de Facebook.

"Această modificare de reglementare atât de aşteptată va face activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, şi va uşura presiunea financiară care genera constrângeri şi dificultăţi în lumea sportului", mai menţionează site-ul de socializare al MTS.

Până acum, competiţiile de pe plan intern se puteau desfăşura doar cu obligativitatea efectuării testelor PCR. Cheltuielile mari ale acestora au împiedicat organizezarea de competiţii oficiale de amatori sau juniori.

Acest gen de competiţii au fost suspendate, fără a fi reluate, la majoritatea disciplinelor sportive în prima decadă a lunii martie 2020. La sporturile de echipe, doar întrecerile naţionale juvenile de baschet, handbal şi fotbal (Liga Elitelor) s-au reluat la începutul acestui an.