Mircea Sandu este urmărit penal de DNA pentru luare de mită şi spălare de bani, fiind acuzat că, pe vremea când era preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a primit, prin intermediul soţiei, 724.000 de lei mită de la o societate de avocatură, ca să atribuie contracte de asistenţă juridică.

 

Astfel, Mircea Sandu este urmărit penal de către procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi spălarea banilor, în timp ce soţia acestuia, Elisabeta Sandu, este urmărită penal pentru complicitate la luare de mită şi spălarea banilor. „La data de 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, cu intenție, a primit prin intermediul soției sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură. Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009", arată procurorii DNA într-un comunicat de presă. Mircea Sandu mai este acuzat că, ulterior, a ascuns provenineţa banilor încasaţi în contul soției sale, creând aparența că suma ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.

 

Achitat în dosarul dezafilierii U Craiova

Atât Mircea Sandu cât şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost achitaţi pentru toate capetele de acuzare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, decizia fiind definitivă.

Totodată, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca nefondată solicitarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală împotriva lui Mircea Sandu şi a lui Dumitru Dragomir, precum şi apelurile făcute de Adrian Mititelu şi Universitatea Craiova, astfel că despăgubirile către SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA de peste un miliard de lei (aproximativ 240 de milioane de euro), care ar fi trebuit plătite în solidar de Sandu şi Dragomir alături de FRF şi LPF, potrivit deciziei iniţiale a Tribunalului Bucureşti, nu vor mai fi achitate.