Federația Română de Fotbal (FRF) a confirmat schimbarea sistemului de promovare în Liga a III-a. S-a renunțat la barajele tur-retur în favoarea unor mini-turnee de trei echipe, iar câștigătoarele vor accede în eșalonul superior.

Față de precedenta împerechere, doar zonele geografice vor fi păstrate pentru noua tragere la sorți care va stabili mini-grupele de calificare. Fiecare regiune dintre cele șapte va da câte două mini-turnee de promovare în Liga III. Bihorul este plasat în Regiunea 2, „Nord-Vest”, urmând să întâlnească, pe teren neutru, două dintre campioanele județelor Sălaj, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj sau Satu Mare. Deocamdată, forul federal nu a comunicat data la care va fi stabilită componența seriilor și nici a jocurilor.

„FRF va analiza modalitatea de desemnare a fiecărei reprezentante a județelor/Municipiului București, urmând a refuza participarea la barajul de promovare în Liga III a echipelor care nu au fost desemnate printr-o procedură transparentă, nediscriminatorie și în care principiul meritului sportiv să primeze”, se menționează într-un comunicat al federației. În Bihor este previzibilă participanta la mini-turneul de promovare, indiferent dacă se continuă sau se suspendă campionatul Ligii a IV-a, ultima variantă fiind cea mai probabilă. Lider, cu punctaj maxim după 15 etape, este ACS CAO 1910 Oradea.

Conform noii decizii, promovează cele 14 câștigătoare de mini-grupe, iar eventualele locuri vacante din eșalonul trei vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2. Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea Ligii a III-a, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe poziția secundă în mini-grupa respectivă.