Jocul de pe stadionul “Viorel Mateianu” a fost dominat cu destulă autoritate de gazde, oaspeții ieșind la joc doar spre final când au reușit și golul de onoare după ce băimărenii s-au simțit cu ”sacii în căruță” ridicând piciorul de pe accelerație.

Bihorenii, fără jumătate de echipă

CSC Sânmartin s-a prezentat la partida de la Baia Mare ca mielul la tăiere, că tot se apropie Paștele ortodox. Fără mai mulți titulari ca Salif Nogo, Alex Pintea, Ionuț Ban, Cosmin Sîrbu, Mădălin Popa și Cyrus Habakuk, lăsați acasă din diferite motive, echipa bihoreană a evoluat palid în fața liderului seriei Minaur Baia Mare. Încă se mai auzeau ecourile fluierului de start a arbitrului central Nicolae Lunca, când în minutul 2 mijlocașul gazdelor Mircea Donca a găsit drumul spre plasa porții Sânmartinului cu un șut plasat. Pe fondul dominării clare a băimărenilor a căzut până la urmă și golul doi în minutul 34. La o centrare de pe partea dreaptă a lui Vasile Pop pe bara a doua, balonul l-a găsit singur pe Alexandru Pop, după ce l-a depășit pe portarul Beke poziționat la colțul scurt, acesta trimițând mingea în plasă cu capul stabilind scorul pauzei (2-0).

Doar golul de onoare

Partea a doua a întâlnirii a început sub același auspicii, cu gazdele la timonă și cu oaspeții încercând să producă ceva pe contraatac. Așa că firesc scorul a fost majorat de băimăreni în minutul 64, când după un corner executat din partea stângă de M. Donca, Al. Core aflat undeva în centrul careului mare a reluat nestingherit balonul cu capul între buturile oaspeților pentru 3-0. În minutul 67, Ofrim reușește o cursă spectaculoasă pe partea stângă finalizată cu o centrare în careu unde îl găsește bine poziționat pe A. Hațiegan, iar vârful băimărean proaspăt intrat șutează sec la poartă ridicând scorul la 4-0. Gazdele mulțumite cu scorul afișat pe tabela de marcaj se relaxează, antrenorul V. Miriuță efectuează câteva schimbări în formula de bază iar jocul lor se mai domolește, prilej pentru bihoreni să îndrăznească mai mult. În minutul 75 oaspeții dezvoltă o acțiune reușită pe partea dreaptă terminată cu o pasă bună a lui R. Pop, undeva la circa 22 de metri de poarta băimăreană pentru Fl. Pop care găsește colțul scurt al porții gazdelor cu un șut necruțător, stabilind scorul final la 4-1.

După această prestație mai puțin reușită CSC Sânmartin a coborât în clasament din nou pe poziția 7 și o așteaptă, sâmbătă, 17 aprilie de la ora 17:00, o partidă dificilă în compania orădenilor de la CA Oradea care încă mai visează la locurile de baraj.

Minaur Baia Mare: Al. Gudea - Al. Core, C. Duruș, B. Matei (74 B. Melinte), Kr. Szekely, V. Pop (68 Ș. Tirla), M. Donca, D. Matei (46 A. Ofrim), B. Minteuan, A. Zaluschi (74 R. Lupu), Al. Pop (63 A. Hațiegan). Antrenor: Vasile Miriuță

CSC Sânmartin: E. Beke - P. Andraș (60 R. Pop), D. Dardai, D. Lupșe, M. Arsene, E. Tiponuț (53 R. Baciu), Al. Sorian, R. Ember, Fl. Pop, D. Sfârlea, P. Suciu. Antrenor: Cosmin Bodea

Arbitri: Nicolae Lunca - Bogdan Pojar, Robert Mereș (toți din Cluj-Napoca). Observatori FRF: Sergiu Neichi (Satu Mare), Toma Ivan (Bistrița).