Sala de sport a Colegiului Național „Samuil Vulcan” Beiuș a găzduit cea de-a doua ediție a Memorialului „Traian Horge” la futsal.

Organizată de catedrele de educație fizică de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” și Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, Asociația Județeană de Fotbal Bihor și inimoșii localnici Ioan Bondor și Ferko Jeno, competiția a adunat la start șase echipe, formate din elevi de gimnaziu, acestea reprezentând Clubul Sportiv Școlar Nr. 3 „Samuil Vulcan” și Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, ambele din Beiuș și școlile gimnaziale din Buntești, Budureasa, Meziad și Uileacu de Beiuș.

Născut în 1947, la Buntești, Traian Horge a absolvit Liceul „Samuil Vulcan”, după care a urmat cursurile Facultății de Educație Fizică din Oradea și pe cele ale IEFS București. Primii ani ai carierei didactice i-a petrecut la Finiș, după care a devenit titularul catedrei de educație fizică a actualului Colegiu Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș, unde a activat până la pensionarea care a survenit în 2011. Traian Horge a jucat fotbal la clubul beiușean „Bihorul”, începând din anii ’70, fiind, totodată, și antrenor, activitate din care s-a retras după câteva decenii, în anul 2001. De numele lui Traian Horge se leagă unul dintre cele mai mari succese din istoria echipei beiușene: prima promovare, în anul 1979, în Divizia C. Pe de altă parte, reputatul profesor și antrenor beiușean a fost și un veritabil descoperitor de talente, printre cei cărora le-a îndrumat cariera aflându-se și foștii fotbaliști divizionari A Dumitru Ile și Ioan Bulc. Reputatul sportiv, antrenor și profesor a trecut în eternitate în anul 2015, dar comunitatea beiușeană păstrează vie memoria sa, turneul organizat sâmbătă, 14 decembrie, fiind un exemplu concludent.

Echipele au fost repartizate în două grupe, câștigătoarele acestora disputând finala mare, ocupantele locurilor secunde, pe cea mică, iar ultimele clasate în grupe jucând pentru poziția a cincea. Întâlnirea ocupantelor ultimelor locuri a fost câștigată de echipa Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș – fosta deținătoare a trofeului, care s-a impus cu 6 la 2 în fața celor de la Școala Gimnazială Uileacu de Beiuș. În urma finalei mici, pe podium a urcat Școala Gimnazială „Petru Miheș” Meziad, care a depășit greu, după 1 la 1 și 3-2 la loviturile de departajare, formația Școlii Gimnaziale Budureasa. Câștigătoarea celei de-a doua ediții a Memorialului „Traian Horge” la futsal este echipa Clubului Sportiv Școlar Nr. 3 „Samuil Vulcan” Beiuș, învingătoare cu 1 la 0 în fața Școlii Gimnaziale Buntești.

Organizatorii întrecerii au acordat și câteva premii speciale. Titlul de cel mai bun jucător i-a revenit lui Darius Achim, de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș, cel de golgheter, lui Sergiu-Alexandru Toderici, din Buntești, iar Pavel Lingurar, din Budureasa, a fost desemnat cel mai bun portar al turneului.