CSM Oradea, sub patronajul Federaţiei Române de Tenis, organizează pe terenurile de la Arena „Antonio Alexe”, în perioada 24-26 iunie, cea de-a doua ediţie a Memorialului „Nagy Balint”, un turneu naţional de categoria I.

 

Întrecerea este organizată în memoria unuia dintre oamenii care au avut un rol esenţial în dezvoltarea tenisului orădean. Nagy Balint (1922-2009) a câştigat de 18 ori titlul de campion al judeţului Bihor, a jucat o finală pe echipe împotriva lui Ion Ţiriac şi, ca antrenor, a crescut şi format 17 campioni naţionali începând cu anul 1950. De menţionat că acesta a avut un rol major în construirea terenurilor de tenis de la bazele sportive „Sănătatea”, „Ten Mar” şi „Antonio Alexe”. Competiţia va aduna la start aproximativ 55 de copii din mai multe oraşe din ţară (Timişoara, Zalău, Salonta, Beiuş, Craiova, Oradea, Baia Mare, Şimleu Silvaniei şi Satu Mare) fiind rezervată categoriilor de vârstă 12, 14, 16 şi 18 ani, atât la băieţi cât şi la fete. Se va juca şi la dublu, dar numai la categoriile 12 şi 14 ani. Arbitrul turneului, prevăzut în calendarul FRT, va fi timişoreanul Gheorghe Schipor, iar directorul competiţiei, Nicuşor Vaşadi. Toate cele 12 terenuri de zgură ale bazei sportive vor fi puse la dispoziţia competitorilor dacă va fi cazul. Întrecerea va avea startul sâmbătă, 24 iunie, de la ora 9.00. CSM Oradea, clubul organizator, va avea 12 sportivi pe tabloul principal. Alte două cluburi orădene, Sănătatea şi Voinţa, vor avea reprezentanţi la cea de-a doua ediţie a Memorialului „Nagy Balint”. La cea mai spectaculoasă categorie, 18 ani – băieţi, orădeanul Nemeş Nimrod (CSM Oradea) va fi cap de serie numărul doi şi cel mai probabil se va duela în finală cu Matei Fotea (Timişoara), favorit numărul unu. La ora redactării acestui material, numărul fetelor înscrise în competiţie îl depăşea pe cel al băieţilor, dar această situaţie se poate modifica pe parcurs. Întrecerea va avea la dispoziţie un buget total de 5.000 de lei, iar cei mai buni, copii fiind, vor fi recompensaţi doar cu diplome şi cupe.

Într-o altă ordine de idei, la sfârşitul lunii august, va fi organizat un turneu care va face parte din circuitul Tennis Europe.