Vicecampioana României la baschet masculin s-a impus la limită 70-69 (18-18, 20-12,18-18, 14-21) în fața echipei Rilski Sportist Samokov, viceampioana Bulgariei, în partida inaugurală din cadrul turenului Memorial Antonio Alexe.

Roș-albaștrii pregătiți de către Cristian Achim au trăit periculos finalul de meci după ce la un moment dat au avut chiar și 15 puncte avantaj. Relaxarea prematură putea să îi coste scump pe orădeni care puteau pierde jocul chiar la ultima fază. După cum o arată și scorul (18-18), primul sfert al partidei a fost echilibrat. Reveniți pe parchet, orădenii au jucat mult mai atent astfel că până la pauza mare aceștia și-au creat un avantaj de 8 puncte (38-30), ultimele trei fiind opera lui Stephen Holt, americanul marcând spectaculos, chiar pe sirenă. În partea a doua a meciului, grație evoluției excelente a celor doi jucători mari, Green și Markovic, Oradea s-a distanțat la 15 puncte diferență pe tabela de marcaj și totul părea că se desfășoară conform planului. N-a fost însă chiar așa, asta și din cauza lui Trey Porter, un jucător extrem de util în angrenajul formației bulgare. Treptat, echipa vizitatoare a redus diferența și chiar putea să întoarcă soarta partidei chiar la ultima fază. Din fericire însă, Brandon Brown a fost imprecis și meciul s-a terminat cu victoria la limită a echipei orădene.

Garlon Green a fost cel mai bun marcator al orădenior cu 14 puncte. Nicolescu, Gavrilovic și Markovic au contribuit fiecare cu câte 11 puncte. De cealaltă parte, Trey Porter a totalizat 18 puncte, 10 recuperări, iar Alex Simeonov a adăugat 13 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru Rilski Sportist.

Arena Antonio Alexe din Oradea va mai găzdui două partide, astăzi și mâine, după cum urmează:

- Vineri (17.09), Rilski Sportist - FC Argeș Pitești (ora 16.00)
- Sâmbătă (18.09), FC Argeș Pitești - CSM CSU Oradea (ora 18.00)

Accesul publicului este liber, însă în limita a 75% din capacitatea sălii și cu respectarea protocolului medical aflat în vigoare (purtarea măștii este obligatorie). „Intrarea în Arena Antonio Alexe va fi permisă nu mai devreme de 60 minute înaintea orei anunțate de începere a meciurilor. La turneul Memorial Antonio Alexe pot participa persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Toate categoriile mai sus enumerate trebuie să prezinte o dovadă în acest sens la intrarea în Arena Antonio Alexe. Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării în calitate de spectatori la evenimentul sportiv”, transmite CSM Oradea prin intermediul site-ului oficial.