În cele două partide susţinute în cadrul turneului Memorial „Antonio Alexe”, campioana României s-a impus fără a se întrebuinţa prea serios. După ce în deschidere învinseseră 87-74 echipa maghiară Szolnok Olaj, în ultimul joc, roş-albaştrii au dispus de macedonenii de la MZT Skopje cu scorul de 97-64 (38-17, 25-17, 14-19, 20-11).

Deşi utile în vederea pregătirii dublei din primul tur preliminar al Ligii Campionilor cu Falco Szombathely, cele două partide din cadrul competiţiei desfăşurate în Arena „Antonio Alexe” nu sunt foarte relevante. Adversarele, aflate într-o perioadă a pregătirilor mai puţin avansată, au pus prea puţine probleme orădenilor. În ultimul joc, CSM CSU a început foarte tare marcând în primele 5 minute nu mai puţin de 25 de puncte. La finele primului sfert ecartul ajnsese deja la 21 de puncte astfel că adversara nu reprezenta mai mult decât un simplu partener de antrenament. Până la pauza mare bihorenii au marcat nu mai puţin de 63 de puncte, realizare care vorbeşte despre nivelul la care se afla adversara. Având un avantaj de aproape 30 de puncte după primele 20 de minute şi cu un oponent care acuza oboseala disputării a două jocuri în zile consecutive, Cristian Achim a recurs la rularea întregului lot de jucători în ultima parte a meciului astfel că partida s-a echilibrat. Cu toate acestea, fazele spectacol nu au lipsit astfel că cei peste 1.000 de spectatori prezenţi în sală s-au putut bucura de jocul de baschet. Bobe Nicolescu a totalizat 14 puncte, Sean Barnette a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive, Giordan Watson a terminat cu 12 puncte, Arturas Valeika a încheiat cu 11 puncte, 6 pase decisive, Cătălin Baciu a avut 10 puncte, 8 recuperări, Dragan Zekovic și Nikola Markovic au bifat câte 9 puncte, Aaron Broussard a terminat cu 8 puncte, 5 recuperări, iar Kris Richard a izbutit 7 puncte.

„Falco e peste adversarii din presezon”

Cu această ultimă partidă, CSM CSU a încheiat perioada de pregătire interval de timp în care a disputat 6 partide terminate cu 5 victorii şi un rezultat de egalitate. În primul joc oficial din viitorul sezon, orădenii vor evolua în Ungaria, marţi, 17 septembrie, de la ora 19.00, împotriva campioanei Falco Szombathely. Meciul contează pentru manşa întâi a primului tur preliminar al Ligii Campionilor. Returul se va disputa vineri, 20 septembrie, de la ora 19.00, în Arena „Antonio Alexe”. „Sunt de părere că ne aflăm în punctul în care ar trebui să fim. Echipa arată apropiat de ce mi-aș dori eu în acest moment. Cel mai important este că nu am avut probleme de efectiv. Sunt foarte fericit că nu am avut accidentări care să ne dea peste cap planurile. Treptat, începem să arătăm ce vrem să jucăm. Pe de altă parte, meciurile amicale pot să fie neconcludente. Rămâne de văzut ce vom face în meciurile oficiale, care încep cât de curând. De acum ne concentrăm atenția asupra dublei cu campioana Ungariei. Primul meci are loc în Ungaria. Știți cum e, va fi o primă jumătate de meci practic, iar la Oradea va fi cea de-a 2-a. Obiectivul nostru este calificarea. Știu că maghiarii au o echipă foarte bună, dispusă la efort, care aleargă foarte bine și beneficiază de un public exploziv. Este clar că cel puțin din punct de vedere al pregătirii și stadiului în care se află la această oră, Falco e peste adversarii întâlniți de noi în presezon”, a declarat Cristian Achim, antrenorul orădenilor, la terminarea Memorialului „Antonio Alexe”.