LPS CSȘ Bihorul Oradea a fost reprezentat cu succes în cadrul finalei Campionatului Național de judo pentru juniori care s-a desfășurat recent în Poiana Brașov. La această competiție, judoka orădeni au cucerit 7 medalii în probele individuale și una în proba pe echipe.

Cele 7 medalii cucerite în proba individuală de către sportivii LPS CSȘ Bihorul Oradea au apărținut următorilor: Alex Creț (locul I și campion național al categoriei 90 kg), Bianca Suciu (locul 2 la categoria +78 kg), Robert Boldiș (locul 2 la categoria 66 kg), Șarolta Lungu (locul 3 la 63 kg), Carina Jurcă (loc 3 la +78 kg), Claudiu Neagu (locul 3 la 73 kg) și David Fodor (locul 3 la 81 kg). Acești sportivi sunt pregătiți de către profesorii Emil Morar, Dan Fâșie, Szoke Laszlo, Goncearenco Alexandru și Olimpia Ianc. De menționat că Alex Creț cucerise recent aceeași probă și în concursul seniorilor.

Doar argint pentru echipa „lepesiștilor”

Ultima zi a întrecerii desfășurate în Poiana Brașov a fost dedicată probelor pe echipe. Deși începea concursul din postura de campioană națională, echipa băieților de la LPS CSȘ Bihorul Oradea a pierdut duelul din finală cu U CSM Cluj Dinamo București, scor 2-3, confruntare care a fost de fapt reeditarea ultimului act de anul trecut. Până la duelurile din finală, bihorenii au trecut pe rând de reprezentanții următoarelor cluburi: turul I liber, în turul 2 (optimi) 5-0 cu LPS „Mircea Eliade” Bucuresti și în semifinale, 3-2 cu CSȘ-CSM-CFR  Ploiești. Componența echipei orădene:  Robert Boldiș si Miguel Codreanu (66 kg), Claudiu Neagu și Eduard Gyoker (73 kg), David Fodor și Raul Dobocan (81 kg), Alex George Creț și Adrian Calmar (90 kg), Cosmin Albuț Dana și Emil Mucenica (+90 kg). În competiția feminină pe echipe, tânăra formație orădeană s-a clasat doar pe locul al 5-lea.