Echipa de baschet feminin CS Crişul Oradea a încheiat medaliată Campionatul Naţional Under 19. Orădencele antrenate de Ioana şi Daniel Anica s-au clasat pe locul 3 la turneul „Final Four” desfăşurat la Târgoviște.

 

În semifinală, Crişul a pierdut la mare luptă cu Sportul Studențesc București, scor 42-47, pentru ca în jocul pentru locurile 3-4 să dispună la limită de Politehnica Timișoara, cu scorul de 49-48, după ce au remontat un handicap de 14 puncte!

Titlul naţional a fost adjudecat de CSM Ploieşti la capătul unei încleştări  astfel echipa clubului Crișul s-a clasat pe locul III, locul II fiind ocupat de către Clubul Sportul Studențesc, iar campioana națională a acestei categorii de vârstă a devenit CSM Ploiești după un succes clar, 81-53 cu studentele bucureştene.

Din echipa orădeană au făcut parte Ariana Ganea, Petra Căliman, Alina Dunca, Natalia Ene, Nicole Fritea, Iulia Huciu, Alexia Iovița, Ingrid Jurcan, Adelina Lazăr, Georgiana Nedelcu, Papp Anna și Ariana Moldovan. Sara Nicole Fritea, jucătoarea cu cele mai multe recuperări (27), a fost aleasă în echipa ideală a turneului alături de  Ioana Maria Savu Istrătescu (CSM Ploiești) – coşgetera cu 37 puncte; Karina Munteanu (CSM Ploiești) – cele mai multe pase decisive (10),  Elina Alessia Herban (CSU Politehnica Timișoara) – cea mai bună apărătoare; Agnes Zane (CSM Ploiești) – jucătoare de perspectivă.

          “Este un rezultat important pentru noi, fiind de apreciat și rezultatul sportivelor, dar și munca antrenorilor Anica. A fost o muncă grea pentru că în spatele acestui rezultat și a acestui turneu final stau și turneele de calificare. Meciul care ne-a adus medalia am trăit-o poate la o intensitate maximă de emoții, pentru că vedeam munca, devotamentul, perseverența, dorința și spiritul de echipă al sportivelor. Felicitări întregii echipe și antrenorilor, respectiv părinților pentru susținere!”, a afirmat directorul CS Crişul, Pető Dalma Csilla, prezentă la Târgovişte alături de coordonatorul secţiilor clubului orădean, Tulkos Romeo.

          “Fetele au dedicat medalia colegelor de echipă, care din cauza accidentărilor, din păcate nu au putut fi pe teren, Alexia Ilea și Ariana Moldovan, prezența lor ar fi fost importantă și cu siguranță putea înclina balanța pentru un rezultat și mai bun. Am mai câștigat medalii, dar parcă aceasta de la U19 are cea mai mare greutate și a fost poate cea mai muncită, deoarece de aici începe baschetul adevărat. Mulțumim tuturor susținătorilor noștri, mulțumim părinților care au trăit alături de noi emoțiile meciului în sala de competiție, și nu în ultimul rând mulțumim doamnei director Pető Dalma și domnului Tulkos Romeo, pentru prezența și susținerea noastră, respectiv Școlii Auto Decebal, care de fiecare dată ne-a asigurat transportul“, a comentat antrenoarea Ioana Anica.