Noua echipă de handbal masculin a orașului, construită pe repede înainte în această vară, a disputat prima partidă de verificare în fața propriilor suporteri. Cu o prestație dătătoare de speranțe (mai cu seamă în a doua parte a reprizei secunde), CSM Oradea a pierdut 19-23 (8-13) duelul cu Potaissa Turda, a 4-a clasată la finele ediției trecute a Ligii Naționale.

Arena Antonio Alexe a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute primul joc al noii echipe construite în această vară de George Tăutu și Cosmin Liberț cu scopul de a face față rigorilor primei divizii. Partida cu Potaissa Turda a fost un bun prilej de a verifica nivelul la care se află în acest moment noua echipă roș-albastră. Aflându-se în perioada precompetițională, rezultatele nu sunt neapărat elocvente, dar totuși oferă o imagine aproximativă a stării de fapt. CSM Oradea fusese învinsă anterior de către echipa U21 a campioanei Ungariei, Pick Szeged, și de Politehnica Timișoara, scor 34-24 (15-10), o formație care a disputat baraj pentru evitarea retrogradării. Aceste două eșecuri transmit faptul că încă este mult de muncă la omogenizarea unei formații care, cel mai probabil, se va bate pentru evitarea retrogradării în viitoarea ediție de campionat a primei divizii. Totuși trebuie menționat faptul că antrenorii orădenilor nu au avut la dispoziție toți jucătorii, câțiva dintre aceștia confruntându-se cu mici probleme medicale.

 

Impresii despre prestația orădenilor

Revenind la partida cu Potaissa Turda, aceasta a fost controlată în cea mai mare parte de către echipa din județul Cluj care a arătat în câteva momente de ce este o echipă de top în Liga Națională. Cu toate acestea, orădenii au oferit o replică solidă în ultimele 15 minute ale partidei atunci când au micșorat ecartul de pe tabela de marcaj de la 6 (13-19) la 3 goluri diferență cu patru minute înainte de final. În acea perioadă a partidei s-a remarcat Viorel Boșca, autorul a 3 goluri, care a arătat că reprezintă un transfer util pentru roș-albaștri. La fel putem spune și despre Valentin Ivancenco, un jucător rapid care are resurse să pună în practică jocul în viteză absolut necesar în handbalul de astăzi. De menționat că acești doi jucători au revenit în echipă după ce s-au confruntat cu probleme medicale. Tot un joc reușit a avut și portarul Radu Turturică (intrat pe teren din postura de rezervă), cel care a avut mai multe intervenții deosebite, dar și lovituri de la 7 metri apărate. Bogdan Munteanu a arătat și el că a rămas aceeași extremă valorosă la fel cum Tomislav Radic (6 goluri) a demonstrat că are un braț stâng deosebit cu toate că nu pare a se afla în cea mai bună formă fizică. Jucătorul care mai mult a lăsat o impresie negativă decât pozitivă a fost coordonatorul Emilian Turcu, cel care la capitolul realizări s-a apropiat de zero, dar la comentarii a fost de departe cel mai bun, acesta vociferând atât cu arbitrii, cât și cu propriii coechipieri în condițiile în care mai are mult de muncit pentru a atinge forma fizică optimă pentru un sportiv de performanță. Acestea au fost primele impresii despre jucătorii care alcătuiesc noua echipă de handbal masculin a orașului. Antrenorii orădenilor nu au putut conta în acest joc pe următorii: Robert Gal, Szasz Csongor şi Ionuţ Breban.

Pe parcursul zilei de duminică, cele două formații au efectuat un antrenament comun, sesiune de pregătire care nu a mai fost deschisă publicului. Următoarea partidă de verificare pentru CSM Oradea se va desfășura joi, la Bekes, în Ungaria, acolo unde va înfrunta echipa locală.

CSM Oradea: Adrian Ţengea şi Radu Turturică – Viorel Boşca – 3 goluri, Ciprian Aungurenci, Valentin Ivancenco – 2, Borivoje Djukic – 1, Olexandr Starcenko – 2, Bogdan Munteanu – 2, Tomislav Radic – 6 (2 din 7 m), Mark Kovacs – 2, Alexandru Farcaş – 1, Paul Oarga şi Emilian Turcu. Antrenori: George Tăutu şi Cosmin Liberţ.

Potaissa Turda: Mihai Popescu, George Şelaru şi Adrian Başturea – Roland Thalmaier – 7 goluri (3 din 7 metri), Alexandru Ghivil – 1, Teodor Pinţoiu, Andrei Totoi – 1, Daniel Pop – 2, Huba Talas – 1, Darius Rusu – 1, Luka Groff – 4, Janja Vojvodic – 5 (2 din 7 m), Răzvan Pavel – 1, Radu Lazăr şi Gabriel Dumitriu. Antrenor: Horaţiu Gal.

Au arbitrat: Cristian Ardelean şi Alin Suciu (ambii din Oradea).