Liderul Seriei a V-a din Liga a III-a la fotbal își menține poziția din clasament după victoria 3-2 (2-0) obținută pe propriul teren cu Unirea Alba Iulia. Partida, care s-a complicat pentru bihoreni pe parcursul reprizei secunde, a contat pentru etapa a 11-a.

Pozițiile pe care cele două echipe le ocupau în clasament înaintea disputării acestei partide dar mai ales jocul din prima repriză nu anunțau deloc un final cu atâtea emoții prentu formația orădeană. Luceafărul a jucat bine în prima repriză când, pe lângă cele două goluri, și-a mai creat alte câteva ocazii importante de a marca. În schimb, în partea secundă, din cauza relaxării, bihorenii au fost egalați într-un interval de 10 minute. A fost nevoie ca roș-albaștrii să se arunce spre careul oaspeților și să aștepte minutul 85 pentru a se bucura din nou de avantaj pe tabela de marcaj. Golul decisiv a fost marcat tocmai de un fost jucător al Unirii, Daniel Lăsconi, cel care s-a aflat la prima s-a reușită în tricoul „luceferilor”.

2-0, un scor prea mic pentru prima repriză

În ciuda rezultatului înregistrat la pauză (2-0), omul primei reprize a fost Adrian Angeru, portarul echipei din Alba Iulia, care și-a salvat echipa de la alte câteva goluri gata făcute. Portarul de 20 de ani a intervenit excepțional în câteva situații de unu contra unu în fața bihorenilor Paraschiv și Maxin, iar când n-a mai avut ce face, Mitrică a șutat peste poartă de la doar 8 metri distanță. Oaspeții au avut o singură șansă pe parcursul primei părți, șutul lui Fetița, din 10 metri, fiind respins de către portarul Filip. Primul gol al gazdelor a fost marcat de Paul Mitrică în minutul 39. Acesta a finalizat din 10 metri o pasă primită de la Pașca. Mitrică a avut o contribuție majoră și la golul al doilea al orădenilor, decarul fiind cel care a obținut o lovitură de pedeapsă în minutul 42. Penalty-ul a fost transformat de către George Paraschiv, cel care este golgheterul Seriei a V-a din Liga a III-a cu 14 goluri înscrise.

Și-au complicat situația în partea secundă

Nimic nu anticipa ceea ce urma să se întâmple în repriza secundă. Considerându-se a fi cu sacii în căruță, bihorenii, pe fondul relaxării, au fost egalați într-un interval de 10 minute. Mărgărit a marcat pentru 2-1 cu un șut puternic de la 12 metri de poartă, iar Frăsineanu a egalat în minutul 74 după o indeciziei a apărării echipei gazdă. A urmat asaltul bihorenilor la poarta adversă după ce au realizat că pot rata victoria într-un joc pe care l-au avut la îndemână. Eforturile le-au fost încununate de succes cu 5 minute înainte de final atunci când, după o pasă lungă trimisă de Mintaș, Paraschiv a centrat de pe dreapta până la Daniel Lăsconi care a înscris cu o lovitură de cap. Acestea au fost principalele repere ale unei partide în care bihorenii nu ar fi trebuit să aibă atâtea emoții pe final. În etapa următorae, Luceafărul va evolua în deplasare vineri, de la ora 14.00 cu SCM Zalău, ultima clasată.

Luceafărul Oradea: D. Filip – Gunie, D. Pop, Core, D. Roş, Pașca (75 Mintaş), P. Peter (67 C. Maxim), Luduşan (72 Lăsconi), Maxin, Mitrică, Paraschiv. Antrenor: Dragoş Militaru.

Unirea Alba Iulia: Angeru – F. Morar (83 Joldeș), R. Ivan, Guț, Ad. Matei (61 Al. Giurgiu) – Petresc, Tat (51 Bârdea) – Fetița (89 Mateș), C. Selagea, Frăsineanu – Mărgărit. Antrenor: Mihai Manea.