Echipa pregătită de Ciprian Dianu a continuat seria jocurilor de verificare în compania unei pretendente la promovarea în Liga a III-a. Astfel, la capătul unei partide în care, după 45 de minute, aveau un avantaj de 2 goluri (2-0), orădenii au terminat doar la egalitate, 2-2, cu liderul Ligii a IV-a Sălaj.

Partida, desfășurată pe terenul al doilea al Bazei Sportive „Luceafărul” din Sânmartin, a avut două reprize distincte. Prima a aparținut în totalitate orădenilor care pe lângă cele două goluri marcate au ratat și o lovitură de la 11 metri prin Răzvan Gunie, în minutul 23, fundașul de bandă șutând pe lângă poartă. În partea a doua, gazdele n-au mai fost la fel de concentrate astfel că le-au permis oaspeților să revină și să egaleze, situație posibilă și pe fondul numeroaselor schimbări făcute de către tehnicianul orădenilor.

Superficiali în partea secundă

Unul dintre cei mai valoroși jucători ai Luceafărului, Mark Parnău, venit de la „sora” Viitorul Pandurii Târgu Jiu, a deschis scorul în minutul 30 după un șut plasat trimis din interiorul careului mare. În minutul 45, Bogdan Mintaș a făcut 2-0 înscriind din 6 metri după un corner la care echipa pregătită de orădeanul George Zima nu a putut respinge. Intrați parcă pe călcâie în repriza secundă, „luceferii” s-au văzut egalați în cele din urmă de echipa care speră să joace barajul de promovare în Liga a III-a cu, foarte probabil, CAO Oradea. Trinka a redus din diferență (2-1) în minutul 63 după ce l-a învins pe Răileanu cu un șut din 10 metri, iar Contraș a stabilit scorul final (2-2) în minutul 70 după ce a transformat o lovitură de pedeapsă. Egalarea a survenit și pe fondul numeroaselor modificări efectuate de către Ciprian Dianu care, în minutul 65, a introdus mai mulți juniori în teren. Din tabăra orădenilor a lipsit Daniel Lăsconi, accidentat. Cu toate că a fost un meci amical, s-a jucat destul de tare astfel că bihorenii au mai contabilizat o accidentare, cea a lui Vlad Costea care nu a mai putut continua din minutul 40.

Următorul joc de verificare al Luceafărului se va desfășura sâmbătă, în compania echipei Universitatea Oradea, a 7-a clasată din Liga a IV-a Bihor.

Luceafărul Oradea: D. Filip (46 Răileanu) – Fl. Drăgan, Mintaș, D. Pop, Papp, Gunie, Parnău, Humadi, V. Costea (40 Roș), Maxin,Talpoș. Din minutul 65 au mai intrat L. Mănoiu, Ștef, Higyed, Gheban, Bocra, Tirla, C. Lascu și Tămaș. Antrenori: Ciprian Dianu, Roland Novak și Ioan Pap-Deac.

Sportul Șimleu: Moisi – O. Ardelean, Leitan, B. Oltean, R. Pop, Contraș, Cătuna, V. Pop, G. Pop, C. Ardelean, Trinka. Au mai jucat: Cristuțiu – S. Pop, Gut, M. Sabou, P. Ardelean, Lazăr, L. Pop, Szatmari și Ad. Mihai. Antrenor: George Zima.