Stadion: Luceafărul din Sânmartin

Gazon: foarte bun

Spectatori: aproximativ 100

Marcatori: Ludușan 71, Vasile Pop 79/Marius Ioniță 90

Luceafărul: Moga – Gunie (69 Luduşan), Oros), Băican, Moihedja – Vasile Pop, Prejmerean, Preoteasa (81 Opriş), Al. Dulca – Sergiu Pop (56 C. Roşu), Paraschiv. Rezerve neutilizate: Moroz - Fl. Drăgan, Lăsconi, Kim. Antrenor: Cristian Lupuţ

Energeticianul: Bogdan Miron – Drugă, Lung, M. Ioniţă, Misăraş – C. Cristea (74 C. Ionică), Neacşa – Tudorache, Cioiu (46 Enache), Dragu (80 Robert Petre) – Vlad Rusu. Rezerve neutilizate: Marinoiu - Leasă, Gîrbiţă, C. Neagu. Antrenor: Bogdan Andone

Arbitri: Andrei Ţiţii (Şura Mică) – la centru; Răzvan Nistoran (Reşiţa) şi Alina Mihoc (Arad) - asistenţi. Observatori FRF: Iulian Spătaru (Timişoara) şi Ion China (Baia Mare).

Duelul dintre echipele de liga secundă cu acelaşi finanţator s-a încheiat cu succesul aceleia care avea mai mare nevoie de puncte. Luceafărul Oradea a demonstrat şi în faţa Energeticianului Petroşani că se descurcă foarte bine pe teren propriu, impunându-se cu 2-1 în etapa 20. 

Dornici să obţină un rezultat pozitiv care să-i îndepărteze de subsolul clasamentului, "luceferii" au avut primele situaţii de a marca, dar mingile expediate din afara careului de Prejmerean (6, 13) nu au prins cadrul porţii. Dintr-o poziţie favorabilă, singur cu portarul, Sg. Pop (36) a reluat mingea peste poartă, în timp ce A. Dulca (43) a trimis şi el alături de la 22 de metri.

Oros (48) şi Prejmerean (49) s-au aflat, fără succes, în poziţii de finalizare, dar Energeticianul a fost mai periculoasă prin Neacşa (55) şi Tudorache (55), însă mingea a fost respinsă de Moga, iar mai apoi a trecut puţin pe lângă poartă.

Antrenorul Cristian Lupuţ a forţat victoria prin introducerea a doi jucători cu profil ofensiv, C. Roşu şi Luduşan, şi mutările i-au ieşit. Ultimul a fost pe fază la mingea respinsă în faţă de Miron la şutul lui A. Dulca şi a îndeplinit formalitatea (1-0). Luceafărul a mai speculat o dată momentul favorabil, în minutul 79, când V. Pop a pătruns în careu şi de la 10 metri l-a surprins pe Miron cu un şut puternic la colţul lung (2-0). Până la final, ocaziile au alternat la cele două porţi. Luduşan (88) a mai înscris o dată, dar golul a fost anulat pentru fault în atac. În ultimul minut al timpului regulamentar, Energeticianul a redus din diferenţă, Ioniţă finalizând simplu pe lângă portar (2-1).

Succes important pentru Luceafărul, care s-a distanţat la patru puncte de primele echipe aflate sub linia care marchează zona retrogradabilă.