Probabil cel mai important meci pentru „luceferi” din acest final de sezon s-a disputat sâmbătă, la Sânmartin. La capătul unui joc bun, făcut mai cu seamă pe parcursul primei reprize, bihorenii s-au impus cu 1-0 (1-0) în fața unei contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării.

Seria de 5 rezultate pozitive, dintre care 2 victorii și trei egaluri consecutive, a fost continuată de către formația pregătită de Cristian Lupuț care din nou a făcut un joc bun în fața unei echipe în formă. Oaspeții pregătiți de fostul stelist Marius Baciu veneau la Sânmartin după trei victorii consecutive astfel că se anunța o partidă extrem de echilibrată. Starea din teren nu a fost conformă cu pronosticurile, orădenii dominând desul de clar mai cu seamă în prima repriză.

Bihorenii au avut inițiativa în prima repriză

Prima ocazie a venit după numai trei minute de joc atunci când George Paraschiv a șutat bine de la 17 metri, din poziție centrală, nejenat de vreun adversar, dar portarul Gavrilaș a reușit să respingă cu un reflex spectaculos. În minutul 13 s-a ivit a doua șansă a bihorenilor atunci când Alex Dulca a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns în careu pe stânga înșirând câțiva adversari, a centrat în 6 metri dar Roșu, din cădere, n-a izbutit să cadreze șutul pe spațiul porții balonul fiind deviat în corner de un adversar. Această mare ocazie a gazdelor a fost foarte aproape să fie taxată de bucureșteni 3 minute mai târziu. La capătul unei bâlbe de neiertat a defensivei bihorene, Băican și Mitrică nereușind să îndepărteze pericolul din careu, mingea a ajuns la Nsiah care, deși singur în 5 metri cu tânărul portar Ionuț Rus n-a reușit să înscrie evidențiindu-l pe apărătorul buturilor orădene. Singurul gol al partidei avea să se marcheze în minutul 33 atunci când același Alex Dulca, excelent și în meciul de sâmbătă, a scăpat pe partea stângă de unde a centrat perfect în 6 metri. Balonul a ajuns la Paraschiv, atacantul luând fața fundașilor adverși, care a trimis simplu cu latul în plasă. A fost cel de-al 9-lea gol al tânărului atacant al echipei orădene în actualul sezon. Putea fi 2-0 în minutul 37 atunci când Vasile Pop, din poziție centrală și fără elean, de la aproximativ 30 de metri de poartă, a trimis un șut foarte bun dar mingea a izbit stâlpul din dreapta porții apărate de Gavrilaș.

Joc economicos în partea secundă

Partea secundă a fost monotonă, singura ocazie notabilă consemnându-se în minutul 51. Orădenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 22 de metri iar Vasile Pop, un bun executant, a trimis puțin peste poartă. În rest cele două formații au practicat un joc de uzură mai cu seamă în zona centrului terenului astfel că oportunitățile de poartă au fost destul de rare. Una peste alta este un rezultat meritat pentru bihoreni care astfel mai fac un pas uriaș în lupta pentru evitarea retrogradării. Victoria este cu atât mai importantă cu cât antrenorul Cristian Lupuț a fost nevoit să improvizeze după ce la ultimul joc i-a pierdut, în urma unor accidentări, pe Prejmerean și Preoteasa.

În runda viitoare, una intermediară, Luceafărul va evolua miercuri, de la ora 11.00, în deplasare, cu Metaloglobus București, o formație în mare formă  cu 3 victorii consecutive la activ dintre care ultima, 6-0 cu Pandurii Târgu Jiu!

Luceafărul Oradea: I. Rus – Mitrică, Yabre, Băican, Moihedja – C. Roşu, Cr. Oros (90 Luduşan), Lu Yuefeng (76 Chiorean), Al. Dulca – V. Pop (80 Bebey), Praschiv. Antrenor: Cristian Lupuț

Daco Getica București: Gavrilaş – C. Dedu (52 Tudorică), Prodan, V. Motroc, N. Muşat, R. Stănescu (68 Bustea), Cîrjan, Călinţaru, R. Grecu (68 Georgescu), Nsiah, M. Martin. Antrenor: Marius Baciu

Cartonaşe galbene: Lu Yuefeng 43, Cr. Oros 59, I. Rus 90+2 / V. Motroc 56, I. Prodan 90

Arbitri: Cristian Omar Dumitrică (Craiova) – Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara)

Observatori FRF: Teodora Albon (Cluj-Napoca), Mircea Bucur (Târgu Mureş)