Cum era de așteptat, echipa pregătită de Cornel Țălnar nu a avut probleme în a tranșa duelul cu formația de liga a 4-a în ciuda faptului că tehnicianul a utilizat nu mai puțin de 23 de jucători. Așadar „luceferii” s-au impus și în cel de-al doilea amical al verii învingând CSC Sânmartin cu 5-2 (3-1).

Partida, desfășurată la Baza Sportivă „Luceafărul” din Sînmartin, a fost începută în forță de către orădeni care chiar în primul minut au irosit două mari ocazii prin Roșu și Matei. Golul a „căzut” în minutul 9 atunci când același Matei a finalizat, din 14 metri, o pasă primită de la Iacob. Relaxarea venită după deschiderea scorului a fost imediat taxată de către adversari care au egalat în minutul 12 prin Cristian Copil. De menționat că CSC Sânmartin a făcut o serie de transferuri interesante în această vară fapt care demonstrează că autoritățile locale s-au aplecat cu adevărat către sport. În minutul 17, tabela de marcaj avea să se modifice din nou după ce Claudiu Codoban a înscris cu o lovitueă de cap după o centrare excelentă a lui Balea. Același Codoban a stabilit scorul primei reprize chiar în prelungiri atunci când a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri.

Noutăți interesante la CSC Sânmartin

Partea a doua a început la fel ca și prima. Roșu și Matei, oamenii de atac ai Luceafărului, nu au reușit să înscrie cu toate că s-au aflat în poziții ideale. Totuși, în cele din urmă, echipa de liga a II-a s-a distanțat la 4-1 după un șut perfect de la 15 metri, trimis de Paul Chiș-Toie. Până la final s-au mai marcat două goluri, unul de fiecare parte. Formația pregătită de Ovidiu Morna a redus din diferență prin Ștefan Meșter care a profitat de o greșeală din defensiva orădenilor, iar în prelungirile partidei, Cristopher Sas, jucătorul venit în probe de la CS Săcueni, a stabilit scorul final (5-2) „executându-l” pe Hava din 8 metri. Așadar un nou test reușit al „luceferilor” care a venit totuși în fața unei alte formații de Liga a IV-a pentru care însă au evoluat „noutățile” Cosmin Hava, fost la CS Oșorhei în Liga a III-a, Florin Lazăr și M. Arsene, foști la CS Diosig, campioana Bihorului, dar și alți fotbaliști veniți de la Crișul Sântandrei și CS Bihorul Beiuș, echipe bine clasate în ierarhia Ligii a 4-a în sezonul trecut.

Luceafărul Oradea: Began – Balea, Al. Iacob, Mutu, I. Ban – Asanache, Ţegle – C. Roşu, Codoban, Bedea (30 P. Goge) – M. Matei. Din minutul 46: Goia – Balea (62 Fl. Drăgan), Bactăr, Asanache (67 Misar), I. Ban – Feher, Ţegle (62 Cuc) – Roşu (65 Sas), Chiş Toie, Goge (70 Roxin) – Hergheligiu. Antrenor: Cornel Ţălnar.

CSC Sînmartin: Hava – Fitero, A. Pintea, Fl. Lazăr, M. Arsene, Cr. Copil, P. Ardelean, D. Iuhas, Cl. Copil, S. Ban, Ov. Morna. Au mai jucat Cl. Popa, Şt. Meşter, Meseşan, E. Bala, E. Iuhas, E. Filip. Antrenor: Ovidiu Morna.