În primul joc de verificare pe teren propriu din această pauză competiţională, Luceafărul Oradea a întâlnit ieri pe Cetate Deva, ocupanta locului 12 în Liga III, Seria a IV-a. Orădenii s-au impus cu 3-1 (1-0) în partida disputată pe terenul II al bazei sportive Luceafărul din Sânmartin.

 

Diferenţa de un eşalon dintre cele două echipe s-a oglindit şi în rezultatul final. S-a jucat cu multă ambiţie de ambele părţi, mai ales în prima repriză, una fără multe faze de poartă. Gazdele au marcat după un sfert de oră de joc, când Vasile Pop l-a surprins pe portarul devean dintr-o lovitură liberă de la 17 metri (1-0). Singur cu portarul, Lăsconi (27) a irosit şansa de a dubla avantajul, în timp ce devenii s-au dovedit periculoşi la o lovitura liberă executată de Cocan (40) de la 20 de metri, la care mingea a întâlnit bara.

Într-o formulă total schimbată după pauză, "luceferii" şi-au creat mai multe ocazii, irosite însă de Roşu (49), Luduşan (55), Prejmerean (60), Paraschiv (63), Core (78)  şi Dulca (86). Contrar cursului jocului, oaspeţii au profitat de o slăbiciune a defensivei orădene, egalând prin Muscă (65, 1-1).

Luceafărul a ripostat prin Luduşan, care după o combinaţie cu Prejmerean, a punctat cu un şut la colţul lung (2-1). Mai mult, Paraschiv (83) a majorat avantajul cu o execuţie din voleu după o centrare a belgianului Wanya (3-1).

Luceafărul: Moroz – Ciul, Cr. Oros, V. Opriş, Moihedja – Mitrică, Lu Yuefeng, Chiorean, Nemeş – V. Pop, Lăsconi. În repriza a doua au evoluat:  Moga - Wanya, Core, Băican, Fl. Drăgan – C. Roşu, Preoteasa, Prejmerean, Al. Dulca – Paraschiv, Luduşan. Antrenor: Cristian Lupuţ.

Cetate Deva: Raţ - Kelemen, Boldea, Dima, Roşie - Milică, Fetiţa, Mărmăreanu, Cocan - Muscă, Ilie. Au mai evoluat: Anton – Jude, Capota, Teodorescu, David, Suciu, Mercurean, Apachiței și Lupu. Antrenor: Ioan Petcu.

Arbitri: Andrei Pirtea - la centru; Cristian Gozman şi Alexandru Bogdănel - asistenţi.

Următorul joc de verificare al Luceafărului este programat sâmbătă, de la ora 13.00, la Arad, cu UTA.