Campioana Bihorului, în ciuda faptului că a schimbat practic întreg lotul de jucători, a reuşit să se califice în faza următoare a Cupei României – faza naţională. După un joc tranşat după pauză la capătul unor faze fixe, diosiganii au învins câştigătoarea Cupei României Satu Mare cu scorul de 2-0 (0-0).

 

Condiţiile în care s-a desfăşurat acest duel nu au fost tocmai propice fotbalului. Temperatura extrem de ridicată dar şi terenul de joc cu un gazon „ars” în mare parte au făcut ca spectatorii prezenţi să nu aibă prea multe de văzut. Prima parte a meciului a fost echilibrată, fiecare formaţie având câte două oportunităţi de a deschide scorul. După pauză situaţia s-a schimbat, echipa pregătită de Vig Zoltan fiind mai propaspătă din punct de vedere fizic. Acest fapt s-a văzut şi pe tabela de marcaj, bihorenii reuşind să puncteze în două rânduri. Ambele goluri au venit în urma unor cornere „bătute” de Sereş. Prima reuşită i-a aparţinut lui Bogdan Praja care în minutul 65 a şutat de la 20 de metri fără speranţe pentru portarul gazdelor. Inspiraţia lui Zoly Vig, un antrenor care dă credit tinerilor, s-a văzut la golul al doilea. Introdus de doar 5 minute în teren, tânărul Andrei Iacob a finalizat cu latul din 7 metri după o altă lovitură de colţ executată de pe stânga de Sereş. Aşadar, succes meritat pentru CD Diosig care, în ciuda faptului că a pierdut 10 jucători dintre cei care reuşeau eventul în sezonul trecut, au demonstrat că întrecerea judeţeană Bihor este superioară celei din Satu Mare. Totuşi trebuie menţionat faptul că şi formaţia gazdă a evoluat fără patru dintre titularii care reuşeau să cucerească Cupa României – faza judeţeană Satu Mare. Faza a doua a Cupei României se va desfăşura în 23 august, iar în competiţie vor intra şi echipe din Liga a III-a.

CS Diosig: V. Ghețe - T. Szucs, Karacsony, C. Toseschi, M. Arsene, Sereș, Gh. Vaida, Bogdan, B. Praja, Cr. Jurca (cpt.), M. Petran. Au mai jucat: D. Balogh, Marc, Iacob.

Antrenor: Zoltan Vig.

Luceafărul Decebal: Toduț - Pintye, Toma, Szantai, Cireap (cpt.), Godje, David, Petric, S. Pop, Coti, Bob.

Antrenor: Andrei Estinca.