Delegaţia orădeană de la LPS Bihorul s-a întors acasă cu un titlu de campion naţional şi alte două de vicecampioni naţionali cucerite în cadrul finalei CN de lupte greco-romane pentru juniori 3 şi 4.

Pentru că numărul competiţiilor din acest sport este tot mai limitat, profesorul Nelu Pop Sandu a decis ca toţi cei nouă sportivi care s-au încadrat la cele două categorii de vârstă să ia parte la această întrecere. Dintre aceştia, patru au reuşit să cucerească medalii. Cel mai important rezultat a fost obţinut de către Vlad Crăciun care a devenit campion naţional la categoria 60 kilograme. Pe treapta a doua a podiumului şi implicit devenind vicecampioni naţionali s-au clasat Vlad Aionesei la 72 kilograme şi Alex Şorian la 35 de kilograme. De menţionat că primul a fost repartizat în cea mai valoroasă grupă, dar cu toate acestea a izbutit să-şi treacă în palmares prima lui medalie. Ultimul rezultat notabil îi aparţine lui Dominic Demeter, tânărul luptător clasându-se pe a treia treaptă a podiumului în cadrul categoriei 55 de kg. Acest rezultat reprezintă cea mai mare surpriză pentru antrenorul Nelu Pop. Aşadar patru medalii cucerite de către cei nouă sportivi care au luat parte la naţionalele de lupte pentru copii cu vârsta de 12-13 ani (juniori IV) şi 14-15 ani (juniori III).

„Noua generaţie vine bine din spate”

„Cum acest sport nu beneficiază de o mediatizare foarte bună, eforturile făcute de către noi pentru a-i atrage pe copii către luptele greco-romane sunt intense, dar fără prea mari rezultate. În aceste condiţii, cu o arie de selecţie destul de redusă, noua generaţie vine bine din spate. Copii muncesc mult, iar condiţiile pe care le oferim sunt foarte bune pentru acest nivel şi sunt propice performanţei. Am convingerea că pe viitor aceşti băieţi vor face treabă bună”, a declarat profesorul Pop Nelu Sandu, coordonatorul secţiei de lupte greco-romane de la LPS Bihorul. În cadrul finalei CN pentru juniori III şi IV au mai participat, dar fără a reuşi rezultate notabile, următorii luptători: Marinel Varga (55 kg), Antonio Sbîrciog (46 kg), Szalai David (50 kg), Răzvan Crăciun (46 kg) şi Ionuţ Miron (60 kg).