Două dintre cele mai valoroase spadasine ale noii generaţii au performat în cadrul Grand Prix-ului cu numărul 3 din circuitul „Olimpici” desfăşurat în 5 localităţi din Ungaria. Este vorba despre Andrea Muntean, locul I la categoria „kids” (U13), şi Alexandra Drăgan, locul I la categoria „novice”.

Cupa Vasas – Memorial „Gyozo Kulcsar”, desfăşurată în Budapesta la sfârşitul săptămânii trecute, a prilejuit elevelor pregătite de Andrei Timoce şi Costică Bărăgan să se remarce din nou. Astfel, cele două fete au concurat cu succes în cadrul unor evenimente sportive care au adunat la start aproximativ 100 de tinere sportive la fiecare categorie de vârstă. În cadrul categoriei „kids” feminin, la care au concurat spadasine din 10 ţări, Andreea Muntean s-a clasat pe locul I, rezultat care o plasează tot pe prima poziţie în ierarhia generală a circuitului „Olimpici” care cuprinde un număr total de 5 evenimente, ultimul fiind dedicat însă exclusiv sportivelor din ţara vecină. De menţionat că impresionantul trofeu decernat câştigătoarei a mai fost cucerit de către Andrea în urmă cu 2 ani.

La categoria „novice” feminin, cu 116 sportive din 11 ţări la start, s-a impus Alexandra Drăgan, cea care ocupă locul al III-lea în clasamentul general al competiţiei pentru această vârstă. Tot în cadrul acestui concurs, Andrea Muntean s-a clasat pe locul al 9-lea.

La categoria „mini” feminin s-au duelat pentru medalii 44 de sportive din 6 ţări. Dintre acestea Ana Muntean a venit pe locul al 7-lea (locul 3 în clasamentul general) şi Sonia Buta, pe locul al 16-lea, aceasta fiind învinsă la limită (9-10) în optimi chiar de către colega ei, Ana Muntean.

În cadrul categoriei „adolescenţi” feminin s-a remarcat aceeaşi Alexandra Drăgan, tânăra spadasină clasându-se pe locul al 5-lea într-o competiţie la care au luat startul 97 de sportive din 9 ţări. Alexandra ocupă locul al II-lea în ierarhia generală a circuitului la această categorie de vârstă.

 

„Sunt speranţe să formăm o echipă puternică”

„Rezultatele le consider extraordinare. Mai mult, acestea au fost obţinute de către Andreea Muntean pe fond de oboseală acumulată la Campionatele Naţionale de cadeţi desfăşurate în Capitală şi terminate cu doar o zi în urmă. Aceste performanţe îmi confirmă faptul că sunt speranţe să formăm o echipă puternică. Întrecerea din Ungaria este singura competiţie pentru nivelul lor de vârstă care adună la start peste 100 de participante iar acest grad ridicat de competivitate ne ajută se ne facem o imagine corectă despre nivelul la care se află. Pe această cale îmi doresc să-i mulţumesc lui Costică Bărăgan, un îndrumător pentru mine şi antrenorul care ne ajută”, a declarat Andrei Timoce, profesorul care se ocupă de pregătirea spadasinelor de la LPS Bihorul.