Lotus Băile Felix s-a poticnit în această etapă, pe teren propriu, tocmai în fața lanternei roșii după un joc, per ansamblu, modest și a reușit să obțină un punct abia spre finalul întâlnirii.

La „lotusul” lăudat să nu te duci cu sacul...

După ce în precedentele două partide disputate pe teren propriu au reușit să obțină victorii chinuindu-se cu două nou-promovate, cu toții ne așteptam ca în această întâlnire „lotușii” să abordeze jocul cu mai mult elan și să tranşeze soarta partidei de partea lor încă din prima repriză. Nu a fost așa! Ba mai mult decât atât, roș-albaștrii au avut nevoie și de o oarecare cantitate de șansă pentru a nu părăsi terenul învinși de o echipă formată în mare parte din jucători tineri, nexperimentați, care încă nu reușiseră să cunoască bucuria golului în această ediție. Astfel că în loc să-și rotunjască golaverajul pe seama codașei clasamentului, Lotus a pierdut două puncte prețioase în lupta pentru ocuparea unei poziții care i-ar da dreptul să evolueze în playoff-ul acestei serii.

 

Repriza oaspeților

În mod surprinzător, în prima jumătate de oră oaspeții au fost cei care au avut ceva ocazii de a înscrie. Au fost două șuturi destul de periculoase din afara careului ale lui Lujerdean ('10) și a lui Zete ('14) rezolvate cu oarecare dificultate de Barabaș, goalkeeper-ul gazdelor. În minutul 34, după o pasă bună a lui Seran, bihoreanul oaspeților, D. Marina, s-a trezit singur-singurel în față cu Barabaș, însă acesta a reușit să-l blocheze. În acest timp, gazdele au ripostat prin câteva șuturi modeste, din afara suprafeței de pedeapsă, avându-i ca autori pe Costea și Sorian. Totuși, în minutul 37, Arsene a trimis o centrare excelentă în careu, iar Fl. Pop, în cădere, a trimis spectaculos, din semifoarfecă, însă doar în brațele portarului Cosma. În ultimul minut al primei părți, sălăjenii au reușit deschiderea scorului, din penalty. Marina a trimis o centrare în careu, iar Cătuna a reluat în brațul lui C. Copil care s-a aruncat eroic în calea balonului care se îndrepta spre poartă. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranță de D. Marina, poate cel mai activ de la oaspeți.

 

Gazdele au dominat repriza secundă

Partea secundă a început cu ceva modificări în așezarea jucătorilor roș-albaștri pe teren. Astfel, antrenorul Gh. Ghiț, după ce a efectuat două modificări încă din prima repriză, l-a introdus în debutul părții secunde pe experimentatul C. Codoban în formație retrăgându-l din postura de vărf pe Fl. Pop în poziția lui obișnuită de fundaș dreapta. Jocul gazdelor în atac a devenit parcă ceva mai vioi însă fără luciditate și fără reușite deosebite în condițiile în care sălăjenii s-au apărat supraaglomerat, cu toți jucătorii în propria treime. Jocul destul de haotic al bihorenilor a născut puține faze clare de a înscrie. Una dintre ele s-a petrecut în minutul 58 atunci când Codoban a trimis în diagonală, din dreapta, iar balonul a traversat întregul careu paralel cu poarta fără ca, cel mai apropiat jucător al gazdelor, R. Creț, să poată direcționa mingea în plasă. În minutul 66, Codoban a preluat balonul în careu și, din stânga, a trimis pe lângă portarul advers, căzut, dar și pe lângă stâlpul din colțul opus. Cam același lucru l-a reușit și Sorian care, după o pasă de circa 30 metri a lui M. Popa, a trimis, în minutul 81, pe lângă bara din colțul scurt. Dacă loviturile libere executate de Sorian au fost fără sorți de izbândă, în acest meci, nou intratul P. Blâgea a avut cu ceva mai mult succes. Astfel, în minutul 83, acesta a executat o lovitură liberă puternică de la circa 20 m, iar balonul, după o fază ca la biliard, în careul oaspeților, a ajuns la Codoban care, din 6 m, l-a expediat în plasă. Tot după o lovitură liberă executată de P. Blăgea, gazdele au mai reușit o dată să scuture plasa porții oaspeților, în minutele de prelungire, însă golul marcat de Fl. Pop a fost anulat, arbitrii semnalizînd un ofsaid discutabil!

După acest semi-eșec, în etapa viitoare, Lotus va juca, sâmbătă, 8 octombrie, pe terenul celor de la CFR Cluj II.

Marcatori: Claudiu Codoban '83 / Darius Marina '45 (penalty)

Lotus: Ad. Barabaș – Cr. Copil ('46 Cl. Codoban), A. Gal, Al. Pintea, M. Arsene ('77 P. Blăgea), M. Popa, Alex Sorian, D. Gheban ('41 G. Gitye), S. Cucu ('26 R. Creț), Vl. Costea ('77 C. Sîrbu ), Fl. Pop. Antrenor: Gheorghe Ghiţ

Sportul: P. Cosma – R. Pop, P. Pedro, C. Pop, M. Forna, I. Pașcu, A. Zete ('88 M. Telcean), D. Marina, Em. Seran, V. Lujerdean, A. Cătuna '('87 R. Babiciu). Antrenor: Dan Șomcherechi

Arbitri: Nagy Vladimir (Măhăceni)– Popa Daniel( Câmpeni), Nistor Daniel (Zlatna)-toți jud. Alba

Observatori FRF: China Ion Nicolae (Baia Mare), Arsa Emil (Arad)