Meci complicat pentru echipa de fotbal din Sânmartin care astăzi, cu începere de la ora 15.00, va primi replica echipei Minaur Baia Mare, ultima clasată în playout-ul Seriei 10 din Liga a III-a. Partida, în care băimărenii vor căuta să câștige prima bătălie din lupta pentru salvarea de la retrogradare, se va desfășura pe Stadionul Comunal din localitatea bihoreană.

Misiunea echipei pregătite de către Cosmin Bodea pare a fi extrem de dificilă chiar dacă privind clasamentul nu s-ar spune deloc asta. Echipa din Sânmartin este prima clasată în playout-ul Seriei a 10-a, asta după ce a ratat „la mustață” participarea în playoff fiind devansată de către CSM Sighet doar datorită golverajului care a fost superior numai cu un gol. Acceptându-și soarta, Lotus Băile Felix trebuie să trateze totuși cu atenție această fază a competiției chiar dacă are un avans de 10 puncte față de Olimpia Satu Mare, cea de-a doua formație alături de Minaur care ocupă un loc direct retrogradabil.

Minaur va veni în Bihor evident doar cu gândul la victorie, transferurile făcute în această iarnă vorbind despre dorința maramureșenilor de a nu părăsi această divizie. Atunci când ai în lot jucători precum Paul Batin, Tiberiu Serediuc sau Raphael Stănescu (o mare speranță a echipei Dinamo București) nu poți lua în calcul varianta retrogradării. Aceste date ale problemei la care se va adăuga liniștea „lotușilor”, care au o situație excelentă în clasament, în acest moment, ar putea complica meciul de la Sânmartin.

Lotus, victorie și remiză în meciurile directe

Echipa din Baia Mare ocupă ultimul loc în playout-ul Seriei a 10 cu doar 14 puncte acumulate în 18 jocuri disputate pe parcursul sezonului regulat. Doar trei victorii și nu mai puțin de 10 înfrângeri, plus 5 remize, au contabilizat oaspeții bihorenilor de astăzi în prima parte a campionatului. Dar așa cum menționam anterior, conducerea administrativă a echipei Minaur împreună cu antrenorul Ciprian Danciu au întărit lotul de jucători în pauza de iarnă astfel că galban-albaștrii atacă încrezători acest final de campionat în care au doar patru puncte de recuperat față de Sănătatea Cluj, prima formație aflată pe loc neretrogradabil. În schimb Lotus a avut un parcurs mult mai bun în sezonul regulat câștigând 7 meciuri din cele 18 disputate în care a mai reușit 6 remize și a suferit 5 eșecuri. În ultimele meciuri disputate în sezonul regulat, Minaur a învins 2-0, acasă, pe Sănătatea Cluj, iar Lotus Băile Felix s-a impus cu același scor, tot pe propriul teren, în confruntarea cu Minerul Ocna Dej. În cele două dueluri directe din acest sezon, Lotus a ieșit de pe teren neînvinsă de fiecare dată. În prima partidă, disputată la Baia Mare, rezultatul final a fost 1-1 în timp ce în retur, la Sânmartin, Lotus s-a impus cu 2-1. Jocul de astăzi de la Sânmartin va fi arbitrat de o brigadă de arbitri din Buzău care va fi observată de către „sătmăreanul” Octavian Șovre.

Menționăm că playout-ul se va juca în format tur-retur, în 10 etape. Vor retrograda ultimele două clasate împreună cu echipa de pe locul al 4-lea din playout cu cea mai slabă linie de clasament din cele zece serii ale Ligii a III-a. În ultima fază se intră cu punctele acumulate în sezonul regulat, dar fără restul liniei de clasament.

Celelalte jocuri ale etapei I din playout sunt: Sănătatea Cluj – Olimpia Satu Mare și Victoria Carei - Minerul Ocna Dej.

Clasament

  1. Lotus Băile Felix – 27p (0-0)
  2. Victoria Carei – 24p (0-0)
  3. Sănătatea Cluj – 18p (0-0)

-----------------------------------

  1. Min. Ocna Dej – 17p (0-0)

-------------------------------

  1. Olimpia SM – 17p (0-0)
  2. Minaur Baia Mare – 14p (0-0)