Victorie scontată, prima din retur pentru Lotus, obținută în fața unei echipe care și-a depășit condiția de ultima clasată în seria 10 a Ligii a III-a. Bihorenii au punctat decisiv în prima repriză a unui joc de angajament disputat la Sânmartin pe o ploaie persistentă și pe un teren greu.

 

Dornică să scape de ultimul loc, Minaur a început mai hotărâtă meciul, având o serie de cornere, fără periculozitate pentru poarta lui Paul Cosma, debutant la Lotus. Chiar și fără Vlad Costea, David Ciurcui, suspendați, și Patrick Blăgea, accidentat, gazdele s-au dovedit mai exacte și, după o degajare a lui Cosma, Gitye i-a pasat lui Daniel Duma (27), care de la 12 metri a marcat  cu un șut pe sub portar (1-0). Gitye (30) a fost aproape de a dubla avantajul, însă Băilă a respins cu piciorul de la colțul scurt. Portarul băimărenilor nu a mai avut ce face în finalul reprizei după o fază cursivă de atac a gazdelor, finalizată din 8 metri de Darius Gheban (44), după ce portarul respinsese mingea șutată de S. Cucu (2-0). 

Aflată în avantaj, Lotus a permis adversarului să aibă o posesie superioară a mingii, dar nu și să-și creeze ocazii importante. Tot formația gazdă a fost mai periculoasă, la mingea reluată cu capul de Duma (73) și respinsă în ultimul moment de Băilă în corner.

Totuși, în minutul următor, Minaur a redus diferența după un șut puternic de la 18 metri expediat de Brian Lemac (2-1). Oaspeții au forțat egalarea, dar Cosma s-a opus la reluarea lui Macrițchi (87) din 12 metri și astfel Lotus își consolidează locul 3 .

Lotus: Paul Cosma– Cr. Urbanowski, Al. Pintea, D. Lupșe, M. Arsene – Sg. Oltean, D. Gheban – S. Cucu, R. Tămaș (78 D. Ghiță), G. Gitye (89 M. Negru) – D. Duma (90+5 A. Morar). Antrenor: Cosmin Bodea

Minaur: R. Băilă – L. Achim, D. Simion, R. Gherman, D. Stoian, V. Macrițchii, I. Urvanțev, F. Buciuta (86 S. Hidigan), T. Serediuc, D. Gherman (46 M. Leș), B. Lemac. Antrenor: Ciprian Danciu

Arbitri: Pavel Adelin (Osica de Jos – Olt) – la centru; Zamfir Doru (Slatina), Ilinca Cristian Daniel (Craiova) - asistenți. Observatori FRF: Leontin Moga (Zalău) și Marian Salomir (Cluj).