După jucătorii de fotbal a venit rândul sportivilor din cadrul loturilor olimpice să revină la antrenamente. Astfel, printre cei 149 de sportivi care de luni și-au reluat pregătirile se află și judoka orădean, Alex George Creț.

Cei 149 de sportivi se află, începând de luni, în cantonament închis în cadrul bazelor de pregătire de la Izvorani și Snagov. La Izvorani se află cantonate loturile olimpice de judo (12 sportivi), box (6), lupte (12), gimnastică artistică (6), haltere (7), nataţie (5) şi kaiac-canoe (5), în timp ce la Snagov se pregătesc cei de la canotaj (96 sportivi). Este vorba despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice sau în curs de calificare. În afara sportivilor, în bazele de pregătire vor intra şi reprezentanţi ai staff-urilor tehnice şi medicale, dar şi personalul angajat care urmează să-i deservească.

Alex George Creț, în lotul olimpic de seniori

În cadrul lotului olimpic de judo seniori a fost promovat, junior fiind, și Alex George Creț (100 kg), sportiv legitimat la CSM Oradea. Acesta face parte din cadrul lotului olimpic de tineret care își are centrul de pregătire la Oradea sub coordonarea antrenorilor orădeni Emil Morar, Dan Fâșie și Szoke Laszlo. De menționat că lotul olimpic de tineret urmează să intre în cantonament tot la Izvorani, dar la o dată ulterioară care încă nu a fost stabilită. De menționat că printre cei 12 judoka, dintre care 6 băieți și 6 fete, care se antrenează în cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000” se mai află și Adrian Șulcă (73 kg) un alt produs al centrului olimpic de tineret de la Oradea. Pentru a ajunge în condiții de maximă siguranță la Izvorani, Alex Creț a fost testat înainte de a face deplasarea până la Cluj-Napoca. De acolo a fost preluat de un autocar special pus la dispoziție de către COSR. Dacă în pregătirea lotului olimpic de seniori nu va interveni nimic neprevăzut, este de așteptat ca, ulterior, lotul olimpic de tineret, din cadrul căruia fac parte și orădenii Adrian Olaru (73 kg) și David Fodor (81 kg), să-și reînceapă antrenamentele în aceeași locație.