Viitorul sezon din Liga Națională de baschet masculin se anunță a fi extrem de interesant după ce mai multe echipe și-au mărit considerabil bugetul. Ca o consecință a acestui fapt, echipe precum Dinamo s-au Rapid au transferat câțiva baschetbaliști interesanți.

Dacă la finele ediției trecute de campionat, Oradea s-a ales doar cu bronzul Ligii Naționale, misiunea de a reveni în fruntea baschetului românesc va fi și mai complicată după ce mai multe surse din acest sport afirmă că echipe care nu prea contau în trecut ar fi trecut acum la un alt nivel. Rămâne de văzut dacă până la urmă aceste zvonuri se vor și confirma, dar până atunci cert este că s-au efectuat câteva transferuri interesante în Liga Națională. Conform site-ului de specialitate baschet.ro, campioana U BT Cluj-Napoca a anunțat doar o mutare până la această oră, plecarea lui Ștefan Grasu la Dinamo București. În schimb, vicecampioana României, CSO Voluntari, a fost mult mai activă din acest punct de vedere. Aceasta s-a despărțit de Vlad Moldoveanu, Malcolm Lee, Ousmane Barro și Marcu Badiu, dar i-a legitimat pe Darko Planinic, fost în trecut la U BT, Lucas Tohătan și Dragoș Axinte.

Watson la Craiova, Mitrovic la Pitești

Oradea s-a despărțit deocamdată oficial de Strahinja Jovanovic și l-a legitimat pe Tudor Gheorghe. Una din cele mai interesante mutări, în special pentru iubitorii de baschet din Oradea, a fost făcută de FC Argeș Pitești care l-a anunțat pe Milan Mitrovic, fostul secund al lui Cristian Achim, ca viitor antrenor principal al echipei. Alte noutăți anunțate de argeșeni sunt Mihai Gavrilă și Alin Andrieș. Au plecat în schimb din Trivale Tudor Gheorghe, Dragoș Axinte și antrenorul Tudor Costescu. SCM Craiova a făcut și ea, până în acest moment, trei mișcări. Este vorba despre legitimarea fostului căpitan al „leilor roșii”, Giordan Watson, și despărțirea de Aurelian Gavriloaia și Radu Vîrnă. Timișoara a anunțat doar plecările lui Alex Olah și Milos Komatina. Poate cele mai intersente schimbări s-au produs la Dinamo care, după ce s-a despărțit de antrenorul Hakan Demir și jucătorul Andrei Calenic, i-a înregimentat pe Vlad Moldoveanu, Ștefan Grasu, Rareș Uță, Radu Vîrnă și Aleksandar Trifunovic (antrenor). Sibiul s-a despărțit de Rareș Uță și Lucas Tohătan și i-a legitimat pe A. Gavriloaia, Sebastian Ionescu și Baris Cagan Ozkan. CSM Ploiești a anunțat că s-a despărțit de Vlad Negoițescu, iar Steaua, de Tudor Gârbea. În schimb la „militari” au venit Titus Nicoară, S. Jovanovic, Luca Vasile, Vlad Negoițescu și antrenorul Mladen Jojic. Rapid București s-a mișcat excelent pe piața transferurilor. S-a despărțit de Luca Vasile, dar a semnat înțelegeri cu Alex Olah, Filip Barovic, Marcu Badiu, Tudor Gîrbea, Matei Dorneanu, David Oprea și antrenorul Tudor Costescu. Acestea ar fi principalele mutări din Liga Națională de baschet masculin după cum informează site-ul de specialitate baschet.ro.