Echipele româneşti din Liga Europa, CFR Cluj, FCSB şi CSU Craiova, şi-au aflat ieri posibilii adversari din play-off dacă trec de turul III preliminar, programat în 9 şi 16 august.

 

Probabil Legia Varşovia în calea CFR-ului

Campioana României la fotbal, CFR Cluj, în cazul în care va trece de campioana Armeniei, Alaşkert, în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, va juca împotriva învingătoarei dintre Dudelange (Luxemburg) şi Legia Varşovia (Polonia) în play-off-ul competiţiei. Legia Varșovia este cea mai puternică echipă din Polonia și a câștigat campionatul și Cupa Poloniei în sezonul trecut. Echipa antrenată de Aleksandar Vukovic are un lot cotat la 32,5 milioane de euro. Cel mai valoros jucător este atacantul polonez Jaroslaw Niezgoda, 23 de ani, cotat la 4 milioane de euro. Din lotul polonezilor face parte și atacantul Eduardo, 35 de ani, trecut pe la Șahtior și Arsenal.

În prezent, Legia este pe locul 9 în campionat, cu 4 puncte în 3 etape

F91 Dudelange este campioana Luxemburgului și deținătoarea Cupei Ligii. Formația antrenată de neamțul Dino Toppmöller are un lot cotat la 3,8 milioane de euro. Cel mai valoros jucător este mijlocașul central de 34 de ani, Milan Bisevac. Sârbul are o cotă de 250.000 de euro.


Slovan sau Rapid Viena pentru FCSB


La rândul său, FCSB, dacă elimină pe Hajduk Split, va întâlni pe câştigătoarea dintre Slovan Bratislava (Slovacia) şi Rapid Viena (Austria), în timp ce Universitatea Craiova, în cazul în care va izbuti surpriza de a elimina pe RB Leipzig, va evolua împotriva învingătoarei dintre Zorya Luhansk (Ucraina) şi Sporting Braga (Portugalia). Slovan Bratislava este deținătoarea Cupei Slovaciei și este liderul la zi al clasamentului, cu 9 puncte în 3 etape. Echipa este antrenată de Martin Sevela, iar valoarea lotului este de 10 milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător este mijlocașul lateral Moha, 24 de ani, spaniolul fiind cotat la 800.000 de euro.

Austriecii de la Rapid Viena sunt antrenați de Goran Djuricin și sunt pe locul 2 în clasamentul din prima ligă a Austriei, cu 4 puncte în 2 etape. Rapid Viena a terminat sezonul trecut din Austria pe locul 3, cu 62 de puncte.

Cel mai bine cotați jucători sunt fundașul stânga congolez, Boli Bolingoli-Mbombo, 23 de ani, și Dejan Ljubicic, mijlocașul defensiv austriac de 20 de ani. Ambii sunt cotați la 3 milioane de euro.

La Rapid Viena este legitimat atacantul Andrei Ivan, 23 de ani, împrumutat de la Kransnodar.

Olteni contra Braga sau Zorya

Portughezii de la Braga, echipă antrenată de Abel Ferreira. S-au clasat în sezonul trecut pe locul 4 în prima ligă. Lotul formației este cotat la 74,4 miliaoane de euro

Zorya Luhansk este pe locul 5 în prima ligă din Ucraina, 4 puncte în 3 etape. Formația lui Yuri Vernydub a terminat sezonul trecut pe locul 4, cu 33 de puncte. Lotul Zoryei este cotat la 13,8 milioane de euro.

Meciurile tur se vor disputa pe 23 august, iar returul pe 30 august.

Tabloul complet al meciurilor din playoff-ul Ligii Europa:

Dinamo Minsk/Zenit vs Hibernian/Molde
Trencin/Feyenoord vs Sturm Graz/AEK Larnaca
Genk/Lech Poznan vs Spartak Subotica/Brondby
Olympiacos/Lucerna vs Istanbul Başakşehir/Burnley
Zorya Luhansk/Braga vs RB Leipzig/U Craiova
Sigam Olomouc/Kairat vs Sevilla/Zalgiris
Sarpsborg/Rijeka vs Pyunik/Maccabi Tel-Aviv
Jagiellonia/Gent vs Mariupol/Bordeaux
Slovan Bratislava/Rapid Viena vs Hajduk Split/FCSB
Nordsjaelland/Partizan Belgrad vs Beşiktaş/LASK Linz
Apollon/Dinamo Brest vs Vitesse/Basel
Rangers/Maribor vs UFA/Progres Niedercorn
Hapoel Haifa/Atalanta vs ŢSKA Sofia/FC Copenhaga
Olimpija Ljubljana/Helsinki vs Steaua Roşie Belgrad/Spartak Trnava (învinsa)
Hapoel Beer Sheva/APOEL vs Astana/Dinamo Zagreb (învinsa)
Cork City/Rosenbrog vs FC Salzburg/Shkendija (învinsa)
Legia Varşovia/Dudelange vs Alaşkert/CFR Cluj
Spartak Jurmala/Suduva vs Celtic/AEK Atena (învinsa)
Sheriff Tiraspol/Valur vs Qarabag/BATE Borisov (învinsa)
Malmo/MOL Vidi (învinsa) vs TNS/Midtjylland
Torpedo Kutaisi/Kukes vs Ludogoreţ/Zrinjski.