Programul guvernamental de acordarea a 30.000 de vouchere a câte 300 de lei pentru copiii aflaţi la prima legitimare a stârnit interes în rândul cluburilor bihorene. Mulţi oficiali ai echipelor s-au prezentat însă la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor cu documentaţia incompletă, motiv pentru care solicitările nu au putut fi trimise mai departe la Ministerul Tineretului și Sportului.

 

Pentru a se evita pe viitor asemenea situaţii, directorul DJST Bihor, Petruţ Drăgan, a făcut precizări importante pentru solicitanţii ajutorului guvernamental.

- Cine poate beneficia de aceste vouchere?

- Copiii născuţi între 1 ianuarie 2005 şi 31 decembrie 2014, care nu au mai fost legitimaţi până acum la niciun club sportiv. Prin legitimarea la o structură sportivă, copilul are ocazia de a practica sportul într-un cadru organizat, controlat şi sigur, mai ales în contextul actualei pandemii de Covid-19.

- La ce cluburi sportive pot fi legitimaţi copiii?

- La orice club sportiv, de stat sau privat, care deţine obligatoriu certificat de identitate sportivă.

- Cine poate depune cererea pentru voucher?

- Cererea poate fi depusă de părinte sau tutorele legal al minorului.

-  Ce documente sunt necesare pentru a obţine voucherul?

- Pentru a obţine voucherul, solicitantul trebuie să deţină următoarele documente: certificat de naştere al copilului (original şi copie) sau carte de identitate; act de identitate al părintelui sau tutorelui legal care depune cererea (original şi copie); legitimaţie sportivă (original şi copie); declaraţie privind acordul prelucrării datelor cu caracter personal (anexa 4 OMTS 1199); cerere tip pentru acordarea voucherului şi declaraţie pe proprie răspundere (anexa 1 OMTS 1199 din septembrie 2020).

- Unde se depun documentele şi care este termenul limită pentru transmiterea lor la DJST?

- Documentele vor fi depuse la clubul unde se face legitimarea, urmând ca aceasta să le transmită către DJST Bihor până în 30 noiembrie.

- Cum primesc voucherele?

- După imprimare, voucherele vor fi distribuite de Ministerul Tineretului şi Sportului către cluburile la care s-au depus cererile.

- Unde pot fi folosite aceste vouchere?

- Tichetele pot fi folosite pentru achiziţionarea de echipament sau materiale sportive în magazinele partenere ale emitentului de vocuchere, care au afişate autocolante cu logoul emitentului, şi vor fi făcute public în curând.

- Există o perioadă de valabilitate a voucherului?

- Voucherul este valabil şase luni de la data tipăririi.

Alte informații pot fi obţinute de pe site-ul djstbihor.ro, de pe pagina de facebook a instituției (DJST Bihor Oradea) sau de pe site-ul MTS (mts.ro).