După victoria (89-81) asupra Stelei în etapa a 11-a din Liga Naţională de baschet masculin, CSM U Oradea a avut doar trei zile de pauză. Baschetbaliştii orădeni au revenit la antreanamente chiar în prima zi a anului 2018!

 

Zeno s-a reaccidentat

Baschetbaliştii s-au pregătit la Arena Antonio Alexe, atât la sala de forţă, cât şi în cea de jocuri. La antrenament au fost prezenţi 13 jucători, dar Martin Zeno nu a  putut evolua. Abia revenit după o absență de mai bine de trei luni, determinată de o accidentare la genunchi, Martin Zeno s-a reaccidentat în meciul cu Steaua şi va lipsi din nou o perioadă destul de îndelungată. „Am plâns pur şi simplu după meci. Se pare că ghinioanele se țin lanț de noi. Zeno nu a putut juca decât o jumătate de meci pentru noi în actualul campionat. Să nu uităm că el este cel mai bun jucător al nostru. Acum l-am pierdut din nou. Repet ceea ce am mai spus, noi nu am putut avea la dispoziție lotul complet de jucători niciun moment în acest sezon. Este un lucru care nu poate fi trecut cu vederea”, a afirmat  antrenorul Cristian Achim.

Stamenkovic şi Pop au plecat

Tehnicianul orădean nu va mai putea conta nici pe Pedja Stamenkovic, care s-a întors în Serbia, după ce nu a primit viză de ședere pe teritoriul României. „Aşa cum s-a întâmplat şi cu asistentul meu, Milan Mitrovic, lui Stamenkovic i-a expirat viza de şedere în România şi deocamdată se află în imposibilitatea de a primi o altă viză. Sportivii şi antrenorii sârbi au nevoie de vize pentru a putea munci în România. Din păcate, cei din minister au făcut o gafă în noua lege care reglementează aceste lucruri şi la ora actuală, problema nu se poate rezolva. Eu sper însă că treaba aceasta va reveni la normal cât de curând, pentru că şi alte echipe se confruntă cu probleme similare. Craiova, de exemplu, a fost nevoită să renunţe la antrenorul israelian cu care a pornit la drum în actualul sezon, tot din aceeaşi cauză”, a comentat Cristian Achim.

Din lotul CSM U Oradea nu mai face parte Sergiu Pop, care şi-a reziliat contractul pe cale amiabilă. În această perioadă de transferuri, echipa orădeană va încerca să-şi întărească lotul cu doi jucători străini.

Primul joc oficial din 2018 este programat pentru mâine, de la ora 18:00, în deplasare, cu BC CSU Sibiu. Meciul va fi transmis în direct de DigiSport.