Problemele de lot ivite în ultima perioada a pregătirilor precum și ultimele transferuri venite prea târziu pentru a se putea integra în angrenajul campioanei au făcut ca primul meci oficial al sezonului 2018-2019 să se încheie cu o înfrângere. Astfel, la capătul unei partide contând pentru primul tur preliminar al Ligii Campionilor, CSM CSU Oradea a pierdut 87-84 (22-22, 23-14, 17-25, 25-23) manșa tur a disputei cu Karhu Basket, campioana Finlandei.

Fără a putea conta pe Sean Denison, încă accidentat, Cristian Achim a început partida cu Kariniauskas, Richard, Nicolescu, Lucic și Valeika. Jocul a stat sub semnul echilibrului în primul sfert, orădenii având probleme atât la construcție cât și în apărare. Cel care a salvat situația a fost americanul Kris Richard, autorul a trei coșuri de la distanță astfel că după primele 10 minute tabela de marcaj indica 22-22. Sfertul al doilea a debutat dezastruos pentru orădeni, aceștia încasând 9 puncte fără a marca vreunul. După o serie de posesii pierdute de către bihoreni, gazdele s-au desprins la 11 puncte diferență, 42-31. Totuși, până la pauza mare, CSM CSU a revenit limitând scorul la trei posesii diferență (45-36) asta doar după ce Karhu a reușit să marcheze pe sirenă un coș de trei puncte.

„Calificarea se va decide la Oradea”

Cu toate că nu au excelat în joc, elevii lui Cristian Achim s-au apropiat la doar un punct (62-61) la intrarea în secvența decisivă, asta după ce pe tot parcursul sfertului al treilea au izbutit să înscrie doar un coș de la distanță. Ginyard a marcat pentru a aduce Oradea în avantaj în debutul sfertului 4, dar Karhu a revenit imediat ducându-se din nou la trei posesii diferență. Chiar dacă Watson a fost foarte productiv în această perioadă marcând 14 puncte dintre care 12 ca urmare a unor coșuri de la distanță, campioana României nu a putut evita eșecul. Astfel, în returul care se va disputa mâine cu începere de la ora 19.00 în Arena „Antonio Alexe”, leii roșii vor avea de recuperat o diferență de trei puncte. „În ceea ce ne privește a fost un meci dificil din mai multe puncte de vedere. Orice început este greu, însă noi am întâlnit un adversar despre care nu am avut suficiente informații. De asemenea, am întâlnit o echipă extrem de atletică, foarte agresivă și care a jucat un meci foarte bun. Echipa noastră a avut în acest meci patru jucători care nu s-au antrenat niciodată împreună cu restul coechipierilor. Calificarea se va decide la Oradea, iar acum foarte important este cum se vor recupera jucătorii celor două echipe”, a declarat la finalul partidei Cristian Achim, antrenorul bihorenilor.

Principalii marcatori ai roș-albaștrilor au fost: Richard 20 puncte, Kariniauskas 18, Watson 14, Gyniard 9 și Valeika 8.