Vineri, 23 iunie, la Sala de sport din incinta Stadionului Municipal „Francisc Matei”, 39 de luptători de la CS Bihorul Beiuș au avut de trecut unul dintre cele mai riguroase examene, aceștia evoluând în fața lui Sensei Nicu Dascălu, șeful Comisiei de arbitri a Departamentului de Ashihara Karate din cadrul Federației Române de Arte Marțiale. Fost campion mondial și deținător al centurii negre 4 DAN, Sensei Nicu Dascălu s-a aflat la Beiuș cu scopul de a-i examina pe elevii unuia dintre cei mai valoroși discipoli ai săi, Sensei Ghiță Toderici – centură neagră 2 DAN.

 

Examenul de sfârșit de sezon s-a desfășurat în parametrii scontați, 38 dintre cei 39 de participanți promovându-l. Dintre cei examinați, Alexandru Indre, Mircea Hartman și Mihai Toderici au obținut centura galbenă, iar Tudor Haras, George Bat, David Bat, Andrei Sere, Alexandra Biba, Maria Ghenț și Georgiana Galea au trecut la centura albastră.

Probele au constat din tehnici de bază și de kata, Sensei Nicu Dascălu fiind mulțumit de modul cum înțeleg să se pregătească luptătorii antrenați de Sensei Ghiță Toderici.

La finalul examenului de vineri, Sensei Ghiță Toderici a reamintit că pe 4 iulie pleacă în Danemarca unde va susține examenul pentru centura neagră 3 DAN. După revenirea din Danemarca, 36 de sportivi se vor deplasa la Eforie Nord, pentru stagiul național de pregătire, care va dura din 12 până în 20 iulie. Va urma vacanța, iar reluarea antrenamentelor va avea loc la 15 septembrie.