La fel ca anul trecut, Federaţia Română de Fotbal (FRF) nu va organiza nici în 2021 campionate naţionale de juniori pentru categoriile mai mici de vârstă. Este vorba de juniori E (Under 11 ani), D (U 13), C (U 15), Trofeul „Gheorghe Ola” sau Trofeul „Gheorghe Ene”.

Şanse infime şi pe plan judeţean

„Din cauza contextului medical existent, pentru Campionatele de Juniori U11, U13 și U15 să nu existe în ediția 2020 - 2021 finalitate regională sau națională, rămânând la latitudinea fiecărei AJF/AMFB modalitatea de desfășurare și finalizare a acestor competiții”, se menţionează pe site-ul frf.ro. Cum şi la acest nivel trebuie respectate prevederile protocolului medical pentru seniori, inclusiv cu teste rapide antigen şi cu alte cheltuieli semnificative ce derivă din acesta, e greu de crezut că se poate vorbi de competiţii oficiale juvenile pe plan judeţean.

Campionate naţionale la doar trei categorii

FRF a aprobat organizarea Campionatelor Naţionale la U19 şi U 17 ani, precum şi la Liga Elitelor U16. La ultima competiţie, LPS Bihorul este repartizat în Seria a 8-a alături de LPS Satu Mare, Minaur Baia Mare, UTA, CFR Cluj şi Arieşul Turda. În schimb, la U 19 şi 17, Luceafărul Oradea face parte din seria 14 împreună cu LPS Sebeş, ACS Ineu, Viitorul Cluj Junior şi LPS Cluj.

Interes scăzut în Bihor pentru Liga a IV-a

În altă ordine de idei, majoritatea echipelor de fotbal din Bihor nu agreează desfăşurarea campionatului Ligii a IV-a într-un format comprimat, în mai puţin de o lună, până pe 8 mai, aşa cum a propus FRF. Dincolo de faptul că nicio echipă nu şi-ar propune în mod expres să promoveze, ar fi vorba şi de cheltuieli însemnate pentru testarea Covid-19 a întregii delegaţii tot la şapte zile, pregătirea bazelor sportive pentru îndeplinirea protocolului medical, cheltuielile competiţionale etc. Ca să nu mai spunem de deficitul de pregătire pentru joc pe care îl au jucătorii după aproape un an şi jumătate fără meciuri oficiale, fapt care implică anumite riscuri medicale pe care cei implicaţi în fenomen nu şi le pot asuma.