Până se reînceapă concursurile oficiale din circuitul WTA, tenismenele își vor face încălzirea în diferite competiții pregătitoare. Un astfel de turneu va avea loc începând cu 15 iunie, la Belgrad, “Eastern European Championship”, găzduit de Academia Tipsarevic.

Cinci jucătoare din România vor evolua la întrecerea din Serbia, printre acestea numărându-se și șteianca Irina Bara (nr. 159 WTA).

Pe lângă Irina, vor mai juca Irina Begu (81), Patricia Ţig (85), Ana Bogdan (92 WTA) şi Gabriela Ruse (177). Au mai confirmat prezența, până acum, Tamara Zidansek (Slovenia, 71), Danka Kovinic (Croaţia, 91), Jasmine Paolini (Italia, 95), Olga Danilovic (Serbia, 170), Dalila Jakupovic (Slovenia, 231), Jana Fett (Croaţia, 219).

Conform tenisite.info, baza sportivă pe care se va desfășura turneul dispune de 16 terenuri, o sală de forţă, trei piscine disponibile şi pentru public, o pistă de atletism, un teren de baschet, unul pentru fotbal pe plajă. În vârstă de 35 de ani, Janko Tipsarevic, fost nr. 8 ATP, a înfiinţat academia în urmă cu doi ani.