La Universitatea Oradea a fost inaugurat un sector modern destinat probelor atletice de sărituri. Sectorul este prevăzut cu o pistă modernă de tartan, fiind prima investiție de acest gen pentru atletismul orădean din ultimii 30 de ani!

Investiția a fost realizată de către Asociația Județeană de Atletism (AJA) Bihor, cu susţinerea financiară a câtorva sponsori, din rândul foştilor practicanți ai atletismului. Prof. Virgil Preda, președintele AJA Bihor, a invitat oficialități ale Universităţii Oradea, foști și actuali atleți, sponsori și apropiați ai atletismului bihorean.

„În urmă cu 45 de ani, am dat în acest loc probe de admitere la Universitatea noastră, orădeană. Nu mă gândeam, poate, atunci, că acest loc va constitui o parte atât de importantă din viața mea. Sunt deosebit de fericit că am acum ocazia să inaugurez aici un sector modern de sărituri, care va contribui, cu siguranță, la progresul celor care practică săriturile, la impulsionarea acestui sport. Avem aici la Oradea o școală de sărituri, care a dat, de-a lungul anilor, mari campioni pentru atletismul românesc, culminând cu fosta campioană mondială de junioare la săritura în înălțime, Ligia Bara”, a afirmat antrenorul Virgil Preda. Cu acest prilej, vicepreşedintele FR Atletism a înmânat diplome de excelență pentru cei care au contribuit, cu rezultatele lor, la dezvoltarea atletismului bihorean, în probele de sărituri: Mariana Preda, Antal Carol, Pásztai Zoltán, Ion Vasile, Ispán Andrea, Siviu Uivaroșan, Andrei Sasca, Sergiu Foltuț, Horațiu Sabău, Ligia Bara, Alesia Rengle, Claudiu Hașegan, Luca Abrudan, Nagy Norbert, Antal Gergő.

Panglica de inaugurare a fost tăiată de către rectorul Universităţii Oradea, prof. univ. Constantin Bungău, prorectorul prof. univ. Marcela Prada, președintele Senatului UO, prof. univ. Sorin Curilă și vicepreședintele FR de Atletism, prof. Virgil Preda.

În închiderea festivităţii a avut loc un concurs ad-hoc de săritură în înălțime pe noul sector, la care au participat Ligia Bara, Alesia Rengle, Nagy Norbert, Claudiu Hașegan, Antal Gergő și Luca Abrudan.