CSM CSU Oradea a reuşit să transfere un baschetbalist care i-a pus serioase probleme din postura de adversar. Lituanianul Donatas Tarolis, ultima oară la Buducnost Podgorica, în Muntenegru, alături de care a evoluat în Liga Adriatică și EuroCup a semnat pe un sezon cu echipa orădeană.

Înalt de 2.07 metri, în vârstă de 28 ani, jucător de poziția 4, Tarolis se întoarce în România după un an, anterior evoulând pentru U-BT Cluj-Napoca între 2019 și 2021, câștigând un titlu de campion și o cupă națională, după finale disputate în compania lui CSM Oradea.

Tarolis a mai jucat debutat în liga a 2-a din țara sa natală, alături de Gargzdai Bremena, după care a trecut în primul eșalon, la Zalgiris Kaunas; în Austria, la Arkadia Traiskirchen; apoi revenind în ţara natală la Lietkabelis.

La  U-BT Cluj-Napoca a avut medii statistice de 14.1 puncte, 4.9 recupeerări, 2.0 pase decisive, 1.0 intercepții și 0.8 capace în peste 24 minute pe partidă. După ce a devenit campion al României în urmă cu un an, fiind desemnat MVP al finalei LNBM 2021, Donatas a semnat în Turcia, cu Afyon Beledyie, iar în cursul sezonului 2021/22 s-a transferat la Buducnost Podgorica.

Donatas face parte din lotul lărgit al echipei naționale a Lituaniei care se pregătește pentru FIBA Basketball World Cup 2023, respectiv pentru FIBA EuroBasket 2022. Dacă va fi inclus în lotul de 12 al balticilor pentru Campionatul European, Tarolis va face joncțiunea cu noua sa echipă de club de abia în luna septembrie.

„Tarolis este un jucător polivalent. El poate fi utilizat la poziții multiple, dar se simte cel mai bine în calitate de extremă de forță. Lituanianul este un jucător de ambele faze, având impact atât în ofensivă, cât și în apărare. Doni se întoarce în România, acolo unde a demonstrat un nivel de joc foarte bun, ce l-a propulsat la un nivel ridicat, jucând un sezon în competiții foarte bine cotate în baschetul european”, menţionează siteul oficial al clubului orădean.

Tarolis este al treilea baschetbalist adus în această vară, după Tudor Gheorghe și Erick Neal. Până acum, din lotul echipei orădene mai fac parte Kris Richard, Bobe Nicolescu, Cătălin Baciu, Nikola Markovic, Stephen Holt și Enzo Vescan.